H τυρόπιτα της τεμπέλας θέλει μόνο 3 λεπτά προετοιμασία!


Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια υπέροχη συνταγή για την τυρόπιτα της ημέρας, ενώ χτες σας παρουσιάσαμε και πως θα φτιάξετε την ζύμη!
Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την…

... ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της. Υλικά Συνταγής 2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα)500 γραμ. φέτα σε τρίμματα100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο1 αυγό4 κ.σ γάλαλίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα...

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με μια υπέροχη συνταγή για την τυρόπιτα της ημέρας, ενώ χτες σας παρουσιάσαμε και πως θα φτιάξετε την ζύμη!

Η πιο εύκολη τυρόπιτα που υπάρχει. Μέσα σε 3 λεπτά την ετοιμάζεις, την ψήνεις και απολαμβάνεις το τραγανό αέρινο φύλλο της.

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα «τόσο απλά» της Alfa (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
500 γραμ. φέτα σε τρίμματα
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
4 κ.σ γάλα
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βγάζουμε τη συσκευασία με τα φύλλα για την εύκολη τυρόπιτα από την κατάψυξη και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.

Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τα τυριά τριμμένα και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε.

Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγες σταγόνες νερό.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

Με αυτό τον τρομερό χυλό για πίτες θα κάνετε θαύματα!

Θέλετε να φτιάξετε τις δικές σας πίτες με έτοιμα φύλλα, που θα είναι καλύτερες και από σπιτικές; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τον τρομερό χυλό, που θα σας κάνει να δημιουργήσετε πίτες, όπως η «ξυπόλητη τυρόπιτα», που θα σας κάνουν να τρελαθείτε!

Με μερικά μόνο απλά υλικά, οι πίτες αυτές θα μπορέσουν να γίνουν ανάρπαστες και θα σας τις ζητούν συνέχεια. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω.

Πίτα

Υλικά συνταγής
– Δύο κούπες αλεύρι
– Μισή κούπα σπορέλαιο
– Δύο κούπες νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κούπες γάλα.

Εκτέλεση συνταγής
– Ανακατεύουμε, τα υλικά για να γίνει ένας χυλός. Απλά να μην είναι πολύ σφιχτός ή νερουλός.
– Απλώνουμε περίπου δύο έως τρεις κουταλιές για κάθε φύλλο, που βάζουμε
– Εκτός από το φύλλο, που θα βάλουμε στη γέμιση (σ.σ. να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο), δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόνο σε περίπτωση που θα έχει πολλά υγρά, η γέμιση, θα έχει γεύση αλευρίλας
– Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω
– Χαράζουμε κομμάτια
– Ψήνουμε περίπου για δύο με τρία τέταρτα της ώρας στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου πάρει χρώμα.
– Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας. Είναι ωραίο κόλπο για να έχετε μία χειροποίητη πίτα.

Προσοχή: Η συνταγή αφορά 10 έως 12 φύλλα κρούστας.

Τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας!

Το Athensmagazine.gr, “ανακάλυψε” την πεντανόστιμη τυρόπιτα της γιαγιάς Πιπίνας! Είναι μια λαχταριστή συνταγή όπως και τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
1000 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ξύδι
0,25φλυτζάνι ελαιόλαδο
-χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
2000 γρ.φέτα
250 γρ.ανθότυρο
5αυγά
1φλυτζάνι γάλα
-πιπέρι
-λίγο λάδι για άλειμμα ταψιού και ράντισμα φύλλων
ΣΚΕΥΗ
μπολ
ταψί

συνταγή για εύκολη τυρόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Μετά βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε, κατόπιν το ξύδι, έπειτα το λάδι και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε να το ενσωματώσουμε σε όλο το αλεύρι. Στο τέλος ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά

Αφού φτιάξουμε το ζυμάρι, το χωρίζουμε σε 7 μπαλίτσες

Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα τυριά, μετά ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά

Με ένα μακρύ λεπτό πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα σε σχήμα στρογγυλό, ρίχνοντας λίγο αλεύρι να μην κολλήσει το φύλλο στον πλάστη όσο το ανοίγουμε

Αφού ανοίγουμε το κάθε φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι και τοποθετούμε τη γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα στρίβοντάς τα και τοποθετουμε σε λαδομένο ταψί

Αφού τα έχουμε φτιάξει όλα, αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντίσταση πάνω – κάτω στους 200°C με 220°C για 1 ώρα!

Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα! Μετά την τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά σήμερα σας έχουμε την ξυπόλητη τυρόπιτα! Πάμε να την δούμε αναλυτικά…

Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί

Ξυπόλητη τυρόπιτα συνταγή

Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
– Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
– Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
– Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
– Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
– Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το ψήσιμο της τυρόπιτάς μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
– Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.

Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτά μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά