Έτσι αναβιώνουμε το μπαγιάτικο ψωμί: Για να μην το πετάς την επόμενη μέρα


  Σχεδόν καθημερινά δεν καταφέρνουμε να τελειώσουμε το ψωμί που έχουμε πάρει την ίδια μέρα και ξαφνικά την επόμενη αρχίζει να σκληραίνει και συνήθως το πετάμε.Μην χάσετε επίσης την συνταγή με το σκορδόψωμο με την μοτσαρέλα που θα σας ξετρελάνει! Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε λύσεις έτσι ώστε να αναβιώσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας και να το καταναλώσετε χωρίς να χρειαστεί να το πετάξετε.Η Κέ…

  ...ιτι Λόλας, μια Αυστραλή δασκάλα, γνωστή με το όνομα Lady Lolas στα social media, μοιράστηκε πρόσφατα τον δικό της απλό τρόπο αντιμετώπισης του μπαγιάτικου ψωμιού. Και μάλιστα, ανέξοδος.Σε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, η Instagrammer ρίχνει νερό πάνω στο ψωμί της για να βεβαιωθεί πως η...

  Σχεδόν καθημερινά δεν καταφέρνουμε να τελειώσουμε το ψωμί που έχουμε πάρει την ίδια μέρα και ξαφνικά την επόμενη αρχίζει να σκληραίνει και συνήθως το πετάμε.

  Μην χάσετε επίσης την συνταγή με το σκορδόψωμο με την μοτσαρέλα που θα σας ξετρελάνει!

  Εμείς είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε λύσεις έτσι ώστε να αναβιώσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας και να το καταναλώσετε χωρίς να χρειαστεί να το πετάξετε.

  Η Κέιτι Λόλας, μια Αυστραλή δασκάλα, γνωστή με το όνομα Lady Lolas στα social media, μοιράστηκε πρόσφατα τον δικό της απλό τρόπο αντιμετώπισης του μπαγιάτικου ψωμιού. Και μάλιστα, ανέξοδος.

  Μπαγιάτικο ψωμί - Λύσεις

  Σε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, η Instagrammer ρίχνει νερό πάνω στο ψωμί της για να βεβαιωθεί πως η κρούστα είναι υγρή, προτού το βάλει στο φούρνο για 6-7 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου. «Αλήθεια μπορείτε να ξαναζωντανέψετε το μπαγιάτικο ψωμί;» ρωτάει η Κέιτι τους 160,000 οπαδούς της. Και συνεχίζει: «Εννοώ, εκτός από το να το χρησιμοποιήσετε για φρυγανιές ή να το καταψύξετε» δίνοντας την απάντησή της: «Ναι, μπορείτε!».

  Το μουχλιασμένο ψωμί δεν σώζεται

  Ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει τους τηλεθεατές να μην επιχειρήσουν αυτό το κόλπο σε ψωμί που έχει μαζέψει μούχλα. «Ας το ξεκαθαρίσουμε όμως» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης. «Το ψωμί που είναι μουχλιασμένο δεν μπορεί να σωθεί». Επίσης, τόνισε πως το κόλπο λειτουργεί για όλους τους τύπους ψωμιού.

  Σχόλιο και αντιδράσεις κοινού

  Όπως είναι λογικό, αρκετοί σχολιαστές ευχαρίστησαν την Instagrammer για το κόλπο και μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες με την αναβίωση μπαγιάτικου ψωμιού. «Η μητέρα μου συνήθιζε να το κάνει αυτό με το μπαγιάτικο ψωμί – είναι σαν μαγικό» έγραψε κάποιος. «Πρόκειται για ένα λαμπρό κόλπο. Πάντα σκέφτομαι τι να κάνω με το ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί μου, αλλά μισώ τις αυγόφετες. Αυτό είναι τέλειο» ανέφερε ένας τρίτος με έναν ακόμη να μοιράζεται μια ιδέα για σκορδόψωμο. «Αν το κόψετε και προσθέσετε λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο σκόρδο, πριν το βάλετε στο φούρνο… DIY σκορδόψωμο».

  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά