Λαχταριστή πατσαβουρόπιτα της γιαγιάς με τυριά και ντομάτα


    Μπορεί εχθές να σας αποκαλύψαμε την πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή για τραχανόπιτα (δείτε την εδώ) αλλά σήμερα θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε την πιο γευστική πατσαβουρόπιτα!Το πιο τέλειο πιάτο για ένα κάλεσμα σε φίλους και συγγενείς. Η προετοιμασία θα σου πάρει μόνο 20 λεπτά ενώ το να την ψήσεις, 40 με 45′.Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:Ασύλληπτο κόλπο: Πώς να κάνεις την ομελέτα αφράτη κ…

    ... VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor All Star αποκλειστικό: Ο έρωτας «χτύπησε» τον Κωνσταντίνο Βασάλο στον Άγιο Δομίνικο Τι θα χρειαστείς για την πατσαβουρόπιτα (8-10 µεριδεσ) 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο ½ κιλό φέτα, τριµµένη ½ κιλό κατίκι 6...

    Μπορεί εχθές να σας αποκαλύψαμε την πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή για τραχανόπιτα (δείτε την εδώ) αλλά σήμερα θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε την πιο γευστική πατσαβουρόπιτα!

    Το πιο τέλειο πιάτο για ένα κάλεσμα σε φίλους και συγγενείς. Η προετοιμασία θα σου πάρει μόνο 20 λεπτά ενώ το να την ψήσεις, 40 με 45′.

    Τι θα χρειαστείς για την πατσαβουρόπιτα (8-10 µεριδεσ)

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ½ κιλό φέτα, τριµµένη
    • ½ κιλό κατίκι
    • 6 ντοµάτες λιαστές, αποξηραµένες, ψιλοκοµµένες
    • 2 φλιτζ. τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό
    • 4 αυγά
    • 4 κ.σ. σιµιγδάλι ψιλό
    • ½ κ.γ. σόδα µαγειρική
    • ½ κ.γ. ρίγανη
    • Αλάτι & πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Λαχταριστή πατσαβουρόπιτα της γιαγιάς με τυριά και ντομάτα

    • Προθερµάνετε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα.
    • Σε µεγάλο µπολ χτυπήστε τα αυγά µε λίγο αλάτι µε ένα σύρµα χειρός µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γάλα, το κατίκι, τη φέτα τριµµένη, το ελαιόλαδο, τη σόδα, το σιµιγδάλι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά και αφήστε το µείγµα να σταθεί για 10΄.
    • Με ένα πινέλο, αλείψτε µε ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραµµο ταψί διαστάσεων 28 x 15 εκ. και απλώστε στη βάση του δύο φύλλα κρούστας τσαλακωµένα.
    • Σκορπίστε πάνω στα φύλλα λίγο από το µείγµα τυριών και µερικές λιαστές ντοµάτες ψιλοκοµµένες. Επαναλάβετε εναλλάξ: Ενα φύλλο τσαλακωµένο, µείγµα τυριών και ντοµάτα, µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώστε µε ένα φύλλο και τρυπήστε µε ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της πίτας.
    • Ψήστε στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 40΄-45΄.
    • Αποσύρετε, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Ασύλληπτο κόλπο: Πώς να κάνεις την ομελέτα αφράτη κι όχι λεπτή και ξεραμένη

    Πατάτες φούρνου που μοιάζουν με τηγανιτές: Το μυστικό για να είναι τραγανές απ’ έξω και λιωμένες μέσα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά