Γρήγορα, εύκολα, πεντανόστιμα και με πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα! Αυτά ακριβώς είναι τα μακαρόνια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.Δείτε επίσης την υπέροχη συνταγή με τα μακαρόνια στο φούρνο Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε μακαρόνια που θα μας χορτάσουν αλλά θα έχουν και λιγότερες θερμίδες (Λόγω του γιαουρτιού) από αυτά με τον κιμά και την κόκκινη σάλτσα ενώ παράλληλα απευθείνονται σε ένα κοι…
Γρήγορα, εύκολα, πεντανόστιμα και με πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα! Αυτά ακριβώς είναι τα μακαρόνια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.
Δείτε επίσης την υπέροχη συνταγή με τα μακαρόνια στο φούρνο
Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξουμε μακαρόνια που θα μας χορτάσουν αλλά θα έχουν και λιγότερες θερμίδες (Λόγω του γιαουρτιού) από αυτά με τον κιμά και την κόκκινη σάλτσα ενώ παράλληλα απευθείνονται σε ένα κοινό που είτε είναι αρκετά τολμηρό είτε προτιμάει ξεκάθαρα τις λευκές σάλτσες απο τις κόκκινες.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και ποια είναι η διαδικασία!
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι γάλα
- 1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε φέτες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τα αλατοπιπερώνετε, τα αφήνετε να κατεβάσουν τα υγρά τους και τα σβήνετε με το κρασί. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε τον μαϊντανό και τα αφήνετε στην άκρη.
3. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζετε ο γιαούρτι σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το αλεύρι στο γάλα και το προσθέτετε στο γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα και αφήνετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά συνεχίζοντας πάντα να την ανακατεύετε.
4. Ανακατεύετε τα μακαρόνια με τα μανιτάρια και τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.
Πηγή: εδώ