Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεπαγώσεις κρέας και κιμά


    Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει βράδυ σπίτι και ενώ θέλεις να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου ψητό ή μπιφτέκια, συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να ξεπαγώσεις το κρέας; Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει πανικός κα…

    ...ι να καταφεύγεις στη λύση του delivery, αφού υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας σε 15 λεπτάκια.Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό. Τοποθετείς το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζεις....

    Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει βράδυ σπίτι και ενώ θέλεις να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου ψητό ή μπιφτέκια, συνειδητοποιείς ότι ξέχασες να ξεπαγώσεις το κρέας; Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει πανικός και να καταφεύγεις στη λύση του delivery, αφού υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας σε 15 λεπτάκια.

    Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο και ένα κατσαρολάκι με νερό. Τοποθετείς το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια και το σφραγίζεις. Βάζεις το νερό να ζεσταθεί και όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με το κρέας, σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κρέας έχει ξεπαγώσει!

    Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να ξεπαγώσεις κρέας και κιμά

    Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο.

    Θες μπιφτέκια χωρίς κρέας; Η vegan συνταγή που θα σε κάνει… να ξεχάσεις τα παραδοσιακά

    Τα μπιφτέκια είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό μας γεύμα, αλλά σε ορισμένους το κρέας δεν αρέσει. Υπάρχει, όμως, η λύση και για όσους επιθυμούν vegan συνταγές, με αυτήν που έχει φασόλια μαυρομάτικα ως βασικό υλικό να κάνει άπαντες να… λησμονήσουν μέχρι και την κλασική.

    Παράλληλα, μιας και είναι και… της εποχής, δείτε εδώ ένα φοβερό κόλπο για τέλεια μελομακάρονα.

    Υλικά (για 8 μπιφτέκια)

    • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 χρωματιστή πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κούπες βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
    • 2/3 κούπας αλεύρι βρώμης (αλεσμένη βρώμη)
    • ½ κ.γ. κύμινο
    • ¼ κ.γ. σκόνη κάρι
    • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • Αλάτι και πιπέρι

    Μπιφτέκια από μαυρομάτικα

    Εκτέλεση

    • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με το ελαιόλαδο για περίπου 6-7 λεπτά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα φασόλια και με ένα πιρούνι ή έναν πολτοποιητή λαχανικών τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν πολτός με κομμάτια από φασόλια. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα για τα μπιφτέκια. Πλάθουμε με τα χέρια μας 8 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
    • Εναλλακτικά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στον πάτο ενός αντικολλητικού τηγανιού και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά