Βάζει ζύμη στο τηγάνι και ρίχνει πάνω έναν ανανά…Το αποτέλεσμα; Οι καλύτερες τηγανίτες!


Άμα σας αρέσει ο ανανάς, θα τη λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες. Είναι ξεχωριστές και θα τις λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας!Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μία επίδειξη αυτής τη…

...ης συνταγής, που είναι ιδανική για πρωινό, αλλά και για επιδόρπιο. Αν προτιμάτε κάτι πιο απλό δοκιμάστε αυτές τις αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, με 4 μόνο υλικά! Πρέπει να οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε! Δε θα χορταίνετε! Φτιάξτε αυτό το muffin με κιμά γαλοπούλας και λαχανικά! Το...

Άμα σας αρέσει ο ανανάς, θα τη λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες. Είναι ξεχωριστές και θα τις λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας!

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε μία επίδειξη αυτής της συνταγής, που είναι ιδανική για πρωινό, αλλά και για επιδόρπιο. Αν προτιμάτε κάτι πιο απλό δοκιμάστε αυτές τις αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού, με 4 μόνο υλικά!

Πρέπει να οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε!

Δε θα χορταίνετε! Φτιάξτε αυτό το muffin με κιμά γαλοπούλας και λαχανικά!

Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια μαγική συνταγή για muffins, χρησιμοποιώντας κιμά γαλοπούλας και λαχανικά. Δοκιμάστε την και δε θα σταματάτε να θέλετε κι άλλο!

Εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ονειρικό γεύμα, αν θέλετε να συνδυάσετε γεύση και ελαφρύ έδεσμα, όπως στην περίπτωση της πανεύκολης συνταγής με τα δύο υλικά.

Muffins κιμάς γαλοπούλας λαχανικά

Υλικά

Για τον κιμά
1κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
225γρ. κιμά γαλοπούλας
1κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1κ. γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1/2κ. γλυκού πιπέρι
1κ. γλυκού μαϊντανός αποξηραμένος
1/2κ. γλυκού αλάτι

Για τα muffins
2φλ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
1φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
1/4φλ. λιαστές ντομάτες
1κ. γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
1/4κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1/2κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2κ. γλυκού αλάτι
8 μεγάλα αυγά
1κ. γλυκού σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Με λίγο λάδι περάστε 12 φορμάκια για muffin. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, για πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου, ρίξτε το σε ένα μπολ και πρόσθεσε τον κιμά καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα σας στο τηγάνι και μαγειρέψτε το. Πάρτε ένα άλλο μεγάλο μπολ και ανακάτεψε το μπρόκολο, τον μαγειρεμένο κιμά, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη σκόνη κρεμμυδιού και το αλάτι.
Χτυπήστε στην συνέχεια τα αυγά σε ένα μικρότερο μπολ. Ρίξτε τα αυγά στο μπολ με το μπρόκολο και τον μαγειρεμένο κιμά κα συνεχίστε το ανακάτεμα.
Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίστε αραιά με σχινόπρασο. Ψήστε τα muffin για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Απίστευτο! Φτιάξτε το τέλειο σπιτικό ψωμί με μπύρα!

Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί; Το Athensmagazine.gr σας έχει μια τρομερή λύση, χρησιμοποιώντας μπύρα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλές πεντανόστιμες συνταγές!

Φτιάξτε απλά, εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο σπιτικό ψωμί, έχοντας σαν συστατικό την μπύρα και δε θα σταματήσετε να θέλετε να το φτιάχνετε.

ψωμί με μπύρα

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτί μπίρα (330-350ml)
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

– Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα.
– Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι σχετικά κολλώδης.
– Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
– Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βούτυρο, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.

Ψωμί από… χρυσό! Ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1380 ευρώ!

Ψωμί από… χρυσό έφτιαξε ένας φούρναρης στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ο Χουάν Μανουέλ Μορενο αποφάσισε να δημιουργήσει την πιο ακριβή φραντζόλα του κόσμου, η οποία ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1.380 ευρώ. Επίσης, δείτε μια γευστικότατη και απλή συνταγή για ψωμί πατάτας!

Η συνταγή του περιλαμβάνει: Ένα γραμμάρια χρυσού, ένα γραμμάριο ασημιού και τα υπόλοιπα όπως τα ξέρετε.

Ο ίδιος δηλώνει πως το «Χρυσό Ψωμί» απευθύνεται κυρίως στους πλούσιους, τονίζοντας πως τα πολύτιμά του υλικά είναι πολύ καλά διαλεγμένα και απευθύνονται σε συγκεκριμένο, επιλεγμένο κοινό.

Σύμφωνα με τον Μορένο, το πανάκριβο ψωμί του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς δέχεται συχνά παραγγελίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Κίνα αλλά και τη Ρωσία.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά