Πατάτες φούρνου… αλλιώτικες – Η πιο νόστιμη συνταγή!


Η πιο νόστιμη συνταγή, για πατάτες φούρνου! Είμαστε σίγουροι ότι θα τις φτιάξετε για το τραπέζι σας!Αν όμως, θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό πιάτο, μπορείτε να φτιάξετε πατάτες με κιμά και πολ…

...λλά τυριά. Θα μας θυμηθείτε! Υλικά Πατάτες1 κουτί εβαπορέ γάλαΒούτυροΤυρί τριμμένοΑλάτιΠιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα. Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ...

Η πιο νόστιμη συνταγή, για πατάτες φούρνου! Είμαστε σίγουροι ότι θα τις φτιάξετε για το τραπέζι σας!

Αν όμως, θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό πιάτο, μπορείτε να φτιάξετε πατάτες με κιμά και πολλά τυριά. Θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

Πατάτες
1 κουτί εβαπορέ γάλα
Βούτυρο
Τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Πατάτες φούρνου… αλλιώτικες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα. Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε . Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).

Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Μπιφτέκια γεμιστά με 2 τυριά και τραγανές πατάτες!

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την συνταγή της ημέρας! Μετά τα αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί που σας παρουσιάσαμε χτες σήμερα σας έχουμε μπιφτέκια γεμιστά με 2 τυριά και τραγανές πατάτες!

Μπιφτέκια… Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, πόσο μάλλον αυτά τα μπιφτέκια είναι γεμιστά με 2 τυριά μάλιστα, που λιώνουν στο στόμα και απογειώνουν τη γεύση του μπιφτεκιού. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε τα τέλεια γεμιστά μπιφτέκια μαζί με τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες που δοκιμάσατε ποτέ.

Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια
700 γρ. κιμά βοδινό
300 γρ. κιμά χοιρινό
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
160 γρ. ψωμί 2-3 ημερών, μουλιασμένο σε γάλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
2 κ.γ. κόλιανδρο, σπασμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
200 γρ. γραβιέρα επιλογής σας κομμένη σε μικρά κυβάκια
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τις τραγανές πατάτες

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, δηλ. το βοδινό και το χοιρινό κιμά, το ψωμί (το οποίο έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά), το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κόλιανδρο και αλατοπίπερο και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πλάθετε το μείγμα σε μπιφτέκια μεγέθους επιλογής σας και ανοίγετε κάθε μπιφτέκι πατώντας το με τα δάχτυλά σας στη παλάμη σας. Βάζετε στο κέντρο του κάθε ενός 2-3 κυβάκια τυριού (ανάλογα με το μέγεθος που τα έχετε κόψει) και κλείνετε τις άκρες έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως το τυρί από το μείγμα κιμά και να μην έχει καθόλου ανοίγματα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν κάψει πολύ καλά τσιγαρίζετε τα μπιφτέκια σας και από τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στον αέρα για 20 λ περίπου. Ο ακριβής χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των μπιφτεκιών.

Για τις τραγανές πατάτες: Παράλληλα με τα μπιφτέκια βάζετε τις πατάτες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Τελειώνετε τη παρασκευή τους σχεδόν μαζί με τα μπιφτέκια ώστε να απολαύσετε ζεστά και τα μπιφτέκια και τις τραγανές πατατούλες σας με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Καλή σας όρεξη!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά