Κέικ σοκολάτα χωρίς αυγά και βούτυρο εύκολο, γρήγορο!


Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ που έχει τρελάνει όλο το διαδίκτυο; Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!Εύκολο, γρήγορο κέικ με σοκολάτα που θα λατρέψετε όλοι!Προετοιμασία: 20 λεπτά…

...άΜαγείρεμα: 30 λεπτάΜερίδες: 10Κέικ σοκολάτα χωρίς αυγά και βούτυροΥλικά1 φλ. ζάχαρη3/4 φλ. καλαμποκέλαιο1,5 κ.σ. μηλόξιδο1,5 κ.σ. κονιάκ1 πρέζα αλάτιξύσμα πορτοκαλιού1 κ.γλ. βανίλια2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού1 κ.γλ. μαγειρική σόδα1 φλ. νερό3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 κ.γλ. μπέικιν...

Εσύ ακόμα να δοκιμάσεις το ωραιότερο σοκολατένιο κέικ που έχει τρελάνει όλο το διαδίκτυο; Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Εύκολο, γρήγορο κέικ με σοκολάτα που θα λατρέψετε όλοι!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 10
Κέικ σοκολάτα χωρίς αυγά και βούτυρο
Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1,5 κ.σ. μηλόξιδο
1,5 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γλ. βανίλια
2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 φλ. νερό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
250 γρ. γάλα αμυγδάλου
220 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC.
Σε μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το μηλόξιδο, το κονιάκ, αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη μαγειρική σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε κόσκινο στο μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή πυρέξ. Ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα, στον αέρα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γκανάς σοκολάτας: σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Περιχύνουμε το κέικ με τη γνακάς σοκολάτας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με κανέλα και φρυγανιές!

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κανέλα, που θα σας ξετρελάνει. Δείτε την συνταγή και μην χάνετε χρόνο!

Αν βέβαια θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και όχι αυτό με τις φρυγανιές, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε αυτό το γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά.

Υλικά

1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

1 κλωναράκι βανίλιας
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
2 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικών
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για το σιρόπι
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Για τη διακόσμηση

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% – 36% λιπαρά, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί

κανέλα σε σκόνη

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στο φούρνο, στους 160° C για 15 λεπτά, και ψιλοτριμμένα

Μερίδες 12

Προετοιμασία 20΄ – 25 Αναμονή 3 ώρες και 30΄

Διαδικασία Κρέμα: Σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος με ένα μυτερό μαχαίρι. Με τη λάμα του μαχαιριού γδέρνουμε το εσωτερικό του για να πάρουμε τα μικρά μαύρα αρωματικά σποράκια. Σε ένα μπολ ενώνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, ένα φλιτζάνι από το γάλα, τα σποράκια της βανίλιας και τους κρόκους, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Τότε, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να κρυώσει η κρέμα.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά για 3 – 4 λεπτά.

Συναρμολόγηση: Καλύπτουμε τον πυθμένα ενός μεγάλου πυρέξ με μία στρώση φρυγανιές και τις μουσκεύουμε με το μισό σιρόπι. Καλύπτουμε με άλλη μία στρώση φρυγανιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε το γλυκό και από πάνω στρώνουμε τη σαντιγί. Εναλλακτικά, σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγί, χρησιμοποιώντας κορνέ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα αμύγδαλα. Αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει, πριν σερβίρουμε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά