Έχεις δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά λατρεύεις την πίτσα; Η συνταγή αυτή είναι ό,τι χρειάζεσαι


    Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια, η πίτσα είναι ιερό φαγητό και ίσως ένα από τα γευστικά που υπάρχουν στον κόσμο. Η πίτσα για να είναι νόστιμη δεν είναι απαραίτητο να έχει πάνω 10 διαφορετικά τυριά, μπ…

    ...έικον, πεπερόνι, γαλοπούλα, κοκ. Μπορεί να είναι γευστική ακόμη και αν τη κάνεις light με αγαπημένα σου υλικά γιατί είσαι σε πρόγραμμα διατροφής. Τι γίνεται όμως αν είσαι αλλεργική στη γλουτένη; Εννοείται πως ακόμη κι έτσι μπορείς να φας πίτσα, αρκεί να έχεις όρεξη να την φτιάξεις...

    Ας είμαστε ειλικρινείς κορίτσια, η πίτσα είναι ιερό φαγητό και ίσως ένα από τα γευστικά που υπάρχουν στον κόσμο. Η πίτσα για να είναι νόστιμη δεν είναι απαραίτητο να έχει πάνω 10 διαφορετικά τυριά, μπέικον, πεπερόνι, γαλοπούλα, κοκ. Μπορεί να είναι γευστική ακόμη και αν τη κάνεις light με αγαπημένα σου υλικά γιατί είσαι σε πρόγραμμα διατροφής.

    Τι γίνεται όμως αν είσαι αλλεργική στη γλουτένη; Εννοείται πως ακόμη κι έτσι μπορείς να φας πίτσα, αρκεί να έχεις όρεξη να την φτιάξεις μόνη σου. Η Μαρία Ηλιάκη φρόντισε για εσένα –μάλλον ξέρει πως λατρεύεις την πίτσα- και σου έχει την απόλυτη συνταγή για ζύμη πίτσας, εάν είσαι αλλεργική στη γλουτένη.

    Τι θα χρειαστείς γι’ αυτή τη συνταγή;

    Υλικά:

    1 + ¾ φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου (250 γρ.)
    ¼ φλιτζάνι ρεβυθάλευρο (30 γρ.)
    ½ φλιτζάνι νερό σε θερμοκρασία δωματίου (125 γρ.)
    σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
    βασιλικός ξερός (προαιρετικά)
    αλάτι

    Για την εκτέλεση ακολουθείς τα βήματα κανονικά όπως όταν φτιάχνεις τη δική σου ζύμη για πίτσα. Μόλις ετοιμάσεις τη ζύμη σου, και την απλώσεις στο ταψί βάζεις τα αγαπημένα σου υλικά και την ψήνεις!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά