Kοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μαραθόριζα λεμονάτα, έφτιαξε σήμερα η Μαρία Εκμεκτσίογλου μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή! Δείτε ακόμα την συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμ…
Kοτόπουλο με γλυκοπατάτες και μαραθόριζα λεμονάτα, έφτιαξε σήμερα η Μαρία Εκμεκτσίογλου μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή! Δείτε ακόμα την συνταγή για τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα μανιταριών και παρμεζάνα!
Υλικά:
- 2 μπούτια κοτόπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 1 μαραθόριζα
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο
- δυόσμο
Εκτέλεση:
Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι!
Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι μαγειρεψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου! Δείτε επίσης τη συνταγή για μία αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο χωρίς κόκαλα
- 200 γρ. ζαμπόν
- 100 γρ. μπέικον
- 200 γρ. γραβιέρα
- 2 πιπεριές κόκκινες
- δενδρολίβανο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ατζέμ πιλάφι:
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι
- 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα καθαρισμένα
- 10 βερίκοκα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- αλάτι
- πιπέρι
- 10 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα
Δείτε την εκτέλεση:
Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα! (Video)
Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα μαγείρεψε ο Βαγγέλης Δρίσκας! Ενώ, στη συνέχεια μπορείτε να φάτε μια αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο (2 κιλά)
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 2 κ.γ. πολτός σκόρδου
- 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 ξύλα κανέλας
- 5 σποράκια κάρδαμο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 2 κ.γ. μέλι
- 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 20 αποξηραμένα βερίκοκα
- 150 ml ημίγλυκο κρασί
- 500 ml ζωμός κοτόπουλου
- ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού
- 500 γρ. κουσκούς στιγμής
- 100 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. κράνμπερις
- 100 γρ. καρύδια ή πεκάν
Δείτε την εκτέλεση:
Φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι! (Video)
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύει φιλέτο κοτόπουλο τυλιχτό σε κρούστα παρμεζάνας και μακαρόνι κοχυλάκι.
Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με γλάσο έφτιαξε στην εκπομπή Στη Φωλιά Των Κου Κου ο Λάμπρος Βακιάρος, ενώ έδειξε και το μυστικό για τα παραδοσιακά μελομακάρονα!
Υλικά:
- 3 φιλετάκια κοτόπουλο
- 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζ. Καφέ φρυγανιά τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- βασιλικό ξερό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα κοχυλάκια:
- 1 πακέτο κοχυλάκια
- 1 φλιτζ. Καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. Καφέ παρμεζάνα τριμμένη
- 15 baby ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
Δείτε την εκτέλεση:
Koτόπουλο στη γάστρα με ταλιατέλες και μυρωδικά! (Video)
Κοτόπουλο με ταλιατέλες και μυρωδικά έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνοντας βήμα-βήμα την διαδικασία, με τον σεφ να έχει δείξει και την γευστικότατη συνταγή κανελόνια με μοσχαρίσιο ραγού και κρέμα τυριού.
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 120 γρ. κόκκινο κρασί
- 15 γρ. πελτέ τομάτας
- 250 γρ. χυμό τομάτας
- 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- 500 γρ. ταλιατέλες
- Γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Δείτε και αυτά