Σοκολατένιο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα!


Μετά το αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, βρήκαμε την τέλεια συνταγή για σοκολατένιο γλυκό! Είναι με ζαχαρούχο γάλα και δεν χρειάζεται ψήσιμο.
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταρ…

...ιστό γλυκό, με τραγανή βάση με μπισκότα oreo, αφράτη παγωμένη μους σοκολάτας, γαρνιρισμένη με φλούδες σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Υλικά συνταγής Για τη βάση:12 μπισκότα oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένοΓια τη γέμιση:170...

Μετά το αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, βρήκαμε την τέλεια συνταγή για σοκολατένιο γλυκό! Είναι με ζαχαρούχο γάλα και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, λαχταριστό γλυκό, με τραγανή βάση με μπισκότα oreo, αφράτη παγωμένη μους σοκολάτας, γαρνιρισμένη με φλούδες σοκολάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
12 μπισκότα oreo, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (120 γρ. σε κομματάκια + 50 γρ. ολόκληρη χωριστά)
450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου (Philadelphia) σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. και το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει 2-3 εκ. πάνω από το χείλος των τοιχωμάτων περιμετρικά.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο σε σκόνη στο μούλτι. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στρώνετε ισομερώς το μείγμα στη βάση του ταψιού πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 120 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια σοκολατένια κρέμα.

Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να παγώσει καλά.

Αφήνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Παίρνετε ένα αποφλοιωτή για λαχανικά και κόβετε φλούδες. 15 λ πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τη κόβετε σε μικρά κομμάτια, γαρνίρετε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.

Φανταστικό γλυκό ψυγείο με βάφλες και κεράσι!

Σας βρήκαμε την πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου. Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό με βάφλες και κεράσι και θα μας ευγνωμονείτε.

Το συγκεκριμένο γλυκό θυμίζει τσιζκέικ αλλά είναι κάτι διαφορετικό. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά με σοκολάτα έχουμε να σας προτείνουμε ένα εξίσου λαχταριστό γλυκό με σοκολάτα snickers!

16 βάφλες
400 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ γιαούρτι
200 γρ τυρί κρέμα
400 γρ πραλίνα φουντουκιού
500 γρ κεράσια
100 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές νισεστέ
2 βανίλιες

Αναμειγνύουμε το νερό με το νισεστέ.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσια) μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.

Βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.

Απλώνουμε πραλίνα στις βάφλες και κάνουμε μία στρώση σε ταψί 30χ22 εκατοστά

Βάζουμε την μισή κρέμα, τα μισά κρύα κεράσια και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα μία φορά.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά