Μπισκοτάκια βουτύρου: Μαλακά και αφράτα με μόνο 4 υλικά – Έτοιμα σε 15′


    Τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι μία γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και με μόλις τέσσερα υλικά.Πρόκειται για μία γλυκιά συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει απόλυτα τον καφέ ή ικανοπ…


    Τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι μία γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα, γρήγορα και με μόλις τέσσερα υλικά.

    Τα μαλακά και αφράτα μπισκοτάκια βουτύρου

    Πρόκειται για μία γλυκιά συνταγή που μπορεί να συνοδεύσει απόλυτα τον καφέ ή ικανοποιήσει τις πρωινές και απογευματινές λιγούρες, ενώ θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

    • 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό
    • 1 ζαχαρούχο γάλα
    • 500 γρ. αλεύρι
    • Κακάο

    Μπισκοτάκια βουτύρου

    Σε ένα μίξερ χτυπάμε 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε ένα ζαχαρούχο γάλα(397γρ.) και σταδιακά 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

    Χωρίζουμε τη ζύμη μου σε τρία μέρη. Στα δύο μέρη βάζουμε και κακάο. Λίγη ποσότητα στο ένα, περισσότερο στο άλλο για να έχουν διαφορετικό χρώμα.

    Πλάθουμε και ψήνουμε σε λαδόκολλα στις αντιστάσεις στους 180 για 15 λεπτά.

    Για περισσότερο άρωμα και γεύση στα μπισκοτάκια βουτύρου προσθέστε βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς.

    Μπισκοτογλυκό ψυγείου εύκολο και οικονομικό μόνο με 4 υλικά

    Οι συνταγές για το κλασικό και αγπημένο γλυκό ψυγείου είναι πολλές, αλλά καμία δεν συναγωνίζεται σε γεύση και τιμή αυτή εδώ τη συνταγή, όπως αυτό το θεσπέσιο σοκολατογλυκό.

    Το πιο λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 υλικά είναι εδώ και σε περιμένει να το φτιάξεις και πολύ περισσότερο να το γευτείς εσύ και εκείνοι που θα το δοκιμάσουν από τα χεράκια σου.

    • 400 ml κρέμα γάλακτος
    • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού
    • 1 πακέτο πτι μπερ
    • Γάλα

    γλυκό-ψυγείου-1

    • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
    • Ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
    • Σε φόρμα 30×11 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από πτι μπερ που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
    • Από πάνω τους απλώνουμε το 1/4 της μους πραλίνας και σκεπάζουμε με από πτι μπερ που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
    • Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι από μους.
    • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και ξεφορμάρουμε.
    • Σερβίρουμε με πραλίνα και σπασμένα μπισκότα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...