Σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο της Βέφας Αλεξιάδου – Το λεμόνι την απογειώνει


    Η σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο της Βέφας Αλεξιάδου είναι ένα όνειρο και ό,τι πρέπει για την νηστεία. Το λεμόνι θα απογειώσει την συνταγή σας. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε λίγο μέσα στ…

    ...ο σπίτι.Πολύ απλή συνταγή και γρήγορη με βασικό συστατικό τη μελιτζάνα.Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ανοιχτοχέρα όπως πάντα - Το δώρο της Μενεγάκη για...

    Η σαλάτα με ψητή μελιτζάνα και σκόρδο της Βέφας Αλεξιάδου είναι ένα όνειρο και ό,τι πρέπει για την νηστεία. Το λεμόνι θα απογειώσει την συνταγή σας. Θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει ούτε λίγο μέσα στο σπίτι.

    Πολύ απλή συνταγή και γρήγορη με βασικό συστατικό τη μελιτζάνα.Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη.

    Υλικά

    • 3-4 μελιτζάνες
    • μερικές σκελίδες σκόρδο
    • λάδι
    • ξύδι ή λεμόνι
    • αλάτι

    Εκτέλεση

    Πρώτα πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια. Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια.

    Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο λαδάκι.

    Τις βάζουμε στο γκριλ και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά γυρίζοντάς τις μια δυο φορές.

    Όταν ψηθούν τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι, ξύδι ή λεμόνι και τριμμένο ή πολτοποιημένο σκόρδο. Τις ποσότητες τις κανόνιζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας. Εγώ βάζω περίπου μια σκελίδα σκόρδο για κάθε μελιτζάνα.Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό δείτε αυτό το γλυκό του κουταλιού λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

    Αν δεν θέλετε σαλάτα με μελιτζάνα δοκιμάστε τα σου με τόνο η καβουρόψυχα και λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου

    Αυτά τα αλμυρά σου με τόνο ή καβουρόψυχα από την Βέφα Αλεξιάδου είναι μια τρέλα. Θα τους ρίξεις και μπόλικο λεμόνι και πραγματικά θα απογειωθούν, ενώ δεν θα μείνει ούτε ένα από αυτά που θα φτιάξεις στο σπίτι.

    Δύο διαφορετικές γεμίσεις για σου. Σίγουρα οι γεμίσεις ειναι πιό νόστιμες την επόμενη μερα, αλλά βγάζουν κάποια λιγα υγρά, οπότε φροντίστε να γεμίσετε τα σου σας την ίδια μέρα που θα τα προσφέρετε.

    Υλικά

    • 55-60 τμχ
    • ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
    • 1 κούπα νερό
    • 0.5 κούπα βούτυρο (ή 115gr)
    • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 0.5 κ.γλ. αλάτι
    • 4 αυγά

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΟΥΡΟΨΥΧΑ

    • 1 συσκευασία κατεψυγμένη απομίμηση καβουρόψυχας,αφού την έχουμε αφήσει να ξεπαγώσει (περίπου
    • 12μπαστουνάκια), κόβουμε κομματάκια μισού cm
    • 2 κούπες μαγιονέζα
    • 2 κ.γλ. λεμόνι
    • 1 κ.γλ. λιωμένο κρεμμύδι
    • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
    • λίγο βασιλικό (εγώ βάζω αποξηραμένο)
    • 3 καρότα τριμμένα
    • αλατι πιπερι
    • 2 κ.γλ. λεμόνι το βαζουμε τελευταίο δοκιμάζοντας,περιπου

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ

    • 3 κονσέρβες τόνο σε λάδι,περίπου των 190gr(τις στραγγίζουμε)
    • 3 κ.γλ. χυμό λεμονιού
    • 3 κ.σ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
    • 1 και μισή κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 κ.γλ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 6 κ.σ. μαγιονέζα

    Εκτέλεση για τα σου με τόνο ή καβουρόψυχα

    Βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε μικρη κατσαρόλα σε δυνατή φωτια και ανακατέυουμε μεχρι να κοχλάσει

    Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε με μιάς όλο το αλέυρι και ανακατέυουμε ζωηρά (1 λεπτό περίπου) με ξύλινη κουτάλα, ώσπου η ζύμη να ξεχωρίζει από τα τοιχώματα και να γίνεται μια μπαλα γύρω απο το κουτάλι.

    Αδειάζουμε την ζύμη στο μπωλ του μίξερ και αφήνουμε να κρύωσει λιγο για 3 λεπτά

    Χτυπώντας την με τους γάτζους για ζυμες του μίξερ (το εχω κάνει και με το απλό) ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, ώσπου να ενσωματωθούν σε μία λεία και γυαλιστερή ζύμη

    Βάζουμε σε κορνέ με μύτη με ανοιγμα 1cm και κανουμε μπαλάκια περιπου 2,5 cm (έτσι θα εχουμε περιπου 55-60τμχ με τελικό μεγεθος περιπου 4-5cm)

    Ψηνουμε στους 220 στον αερα περίπου 15 λεπτά (κοιταμε να μην σκουρείνουν πολύ) και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 και αφήνουμε άλλα 20-25 λεπτά (εγω βγαζω ενα κι αν ειναι τραγανό απο εξω και μεσα λιγο υγρο τα αφηνω και λιγο με την πόρτα ανοικτή (με πετσέτα) για λίγα λεπτά ακόμη)

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζι, ίσως να αφήσουμε κάποιο υλικό για το τέλος που το ‘φοβόμαστε’ και το βαζουμε λίγο -λίγο μέχρι να μας αρέσει πιο πολύ.

    Γεμίζουμε τα σου με μικρο κουταλάκι, αυτό το μέγεθος σου παίρνει περίπου 1κ.γλ. γέμιση

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Τουλουμπάκια σε 10′ από την Βέφα Αλεξιάδου – Ρίξε πάνω λίγη κανέλα

    Σιμιγδαλένιος χαλβάς από την Βέφα Αλεξιάδου – Τα 2 κουταλάκια κανέλας κάνουν μεγάλη διαφορά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά