Σκέτη κόλαση! Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα


    Η μείξη σοκολάτας με καφέ είναι ένας από τους πιο ακαταμάχητους συνδυασμούς. Όπως ακαταμάχητο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα. Αν δεν σας αρέσει ο καφές στο γλυκό, τότε δοκιμάστε …


    Η μείξη σοκολάτας με καφέ είναι ένας από τους πιο ακαταμάχητους συνδυασμούς. Όπως ακαταμάχητο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μόκα. Αν δεν σας αρέσει ο καφές στο γλυκό, τότε δοκιμάστε ένα πιο κλασικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα.

    Υλικά

    • 4 πακέτα μονά σαβαγιάρ
    • 2 φλ. καφέ εσπρέσσο
    • 2 φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση σοκολάτα
    • 700 ml γάλα φρέσκο (ή όσο λέει η συσκευασία της κρέμας)
    • 350 ml φυτική κρέμα γάλακτος
    • 2 στικ καφέ εσπρέσσο στιγμής
    • 50 γρ, ζάχαρη άχνη
    • 25 γρ, κουβερτούρα γάλακτος

    Διαδικασία

    • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τον καφέ εσπρέσσο και βουτάμε τα σαβαγιάρ πολύ γρήγορα.
    • Στη συνέχεια τα βάζουμε με τη σειρά σε ένα πυρέξ 25×15 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος με μια στρώση.
    • Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε πάνω στα σαβαγιάρ.
    • Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί.
    • Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος, μαζί με τα δύο στικ στιγμιαίου εσπρέσο και τη ζάχαρη άχνη, σε σφιχτή σαντιγί.
    • Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ.
    • Τρίβουμε την κουβερτούρα με ένα χοντρό τρίφτη πάνω στο γλυκό. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά