Θα σας ξετρελάνει: Το λεοπάρ κέικ που είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!


Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με λεοπάρ εμφάνιση που έχει προκαλέσει φρενίτιδα!Δεν χρειάζεται να είσαι ζαχαροπλάστης για να το φτιάξεις. Χρειάζεται απλώς …

...� όρεξη να ασχοληθείς. Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να πατήσεις play σε αυτό το βιντεάκι που δείχνει βήμα-βήμα την εκτέλεση του. Σύμφωνα με την πρωτομάστορα του, την ζαχαροπλάστη Patricia Nascimento, η οποία αφού το επινόησε και το έφτιαξε, μοιράστηκε την συνταγή, ξέρουμε πως δεν είναι τίποτα...

Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με λεοπάρ εμφάνιση που έχει προκαλέσει φρενίτιδα!

Δεν χρειάζεται να είσαι ζαχαροπλάστης για να το φτιάξεις. Χρειάζεται απλώς όρεξη να ασχοληθείς.

Ένα καλό πρώτο βήμα είναι να πατήσεις play σε αυτό το βιντεάκι που δείχνει βήμα-βήμα την εκτέλεση του.

Σύμφωνα με την πρωτομάστορα του, την ζαχαροπλάστη Patricia Nascimento, η οποία αφού το επινόησε και το έφτιαξε, μοιράστηκε την συνταγή, ξέρουμε πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά ζύμη απλή και ζύμη με σοκολάτα. Το μυστικό είναι στην τεχνική.

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα και άλλα 4 υλικά!

Μια πολύ εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου. Απολαύστε ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά και… χωρίς ψήσιμο!

Άλλη μια συνταγή με ζαχαρούχο γάλα που θα σας ξετρελάνει. Αν θέλετε να δοκιμάστε κάτι ακόμα πιο απλό, απλά βυθίστε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα μέσα σε νερό και δείτε τι θα γίνει!

Υλικά συνταγής

300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα!

Το Athensmagazine.gr σας φτιάχνει την διάθεση με το καλημέρα και την συνταγή για υπέροχο δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα! Αν όμως, προτιμάτε να φτιάξετε κάτι πιο οικονομικό μπορείτε να κάνετε γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά και αυτή την συνταγή:

Συστατικά0/15 συστατικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
165 γρ φαρίνα
200 γρ ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
Γέμιση
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ ινδοκάρυδο
Επικάλυψη σοκολάτας
200 ml γάλα
200 ml νερό
160 γρ ζάχαρη
1½ κουταλιά αλεύρι

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.

Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.

Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.

Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.

Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες!

Θέλετε να φτιάξετε γλυκό αλλά δεν έχετε την κατάλληλη συνταγή; Εμείς σας βρήκαμε το τέλειο γλυκό ψυγείου με 3 κρέμες!

Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή, που σίγουρα θα σας αρέσει.

Υλικά
2 – 3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
Για την κρέμα:
1 ½ λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
200γρ. κορν φλάουρ
100γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη:
400ml χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
40γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Βάζετε το περισσότερο γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τις βανιλίνες και το υπόλοιπο γάλα. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.

Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και μοιράζετε την κρέμα σε δύο μπολ. Στο ένα από τα δύο ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με λίγο ζεστό νερό κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί.

Στρώνετε με μια σειρά από μπισκότα τη βάση του ταψιού σας, τοποθετώντας το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβετε κάποια μπισκότα με ανάλογο τρόπο. Αδειάζετε από πάνω την κρέμα βανίλιας πριν κρυώσει και την καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα. Συνεχίζετε με μια στρώση σοκολατένιας κρέμας την οποία ισιώνετε και καλύπτετε με μια ακόμη δόση από μπισκότα.

Βάζετε στην κατσαρόλα που φτιάξατε την κρέμα το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κάνετε μια τελευταία στρώση κρέμα πορτοκάλι στο γλυκό και αφού κρυώσει βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά και να παγώσει το γλυκό. Όταν θέλετε να σερβίρετε, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο μπισκότο, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά