Απίθανα τυροπιτάκια της Κατίνας!


Μετά τα εκπληκτικά τυροπιτάκια της γιαγιάς, εντοπίσαμε την συνταγή της Κατίνας για εύκολα και απίθανα τυροπιτάκια.Πάμε να δούμε την συνταγή:Για τη ζύμη:1 φλυτζάνι νερό1 κ.γλ. αλάτι1 κ.γλ. λάδι3 φλυτζά…


Loading...


Μετά τα εκπληκτικά τυροπιτάκια της γιαγιάς, εντοπίσαμε την συνταγή της Κατίνας για εύκολα και απίθανα τυροπιτάκια.

Πάμε να δούμε την συνταγή:

Για τη ζύμη:
1 φλυτζάνι νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. λάδι
3 φλυτζάνια αλεύρι (ανάλογα με το αλεύρι)
4 κ.σ βούτυρο και μαργαρίνη
για τη γέμιση
300 γρ. τυρί φέτα
λίγη γραβιέρα τριμμένη
1 ασπράδι αυγών

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Βάζουμε το νερό σε μεγάλο μπoλ και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια και ζυμώνουμε το καθένα ξεχωριστά.

εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια

Τα πλάθουμε σε μπάλες και τις αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο. Στη συνέχεια τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη, περίπου 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο και τη μινερβίνη. Το βούτυρο πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό.Λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια εργασίας.Λαδώνουμε λίγο τη ζύμη και την απλώνουμε με τον πλάστη, να γίνει ένα μεγάλο τετράγωνο .(θα έπαναλάβουμε την ίδια διαδικασία και στα δύο κομμάτια ζύμης).

Βουτυρώνουμε το μισό κομμάτι και φέρνουμε το υπόλοιπο μισό επάνω σε αυτό που βουτυρώσαμε.Βουτυρώνουμε πάλι το μισό και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό.Σκουπίζουμε τον πάγκο εργασίας.Τραβάμε το ζυμάρι να μακρύνει.Το βουτυρώνουμε.Το κόβουμε σε οκτώ κομμάτια.

Βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο.Το τελευταίο το γυρίζουμε, ώστε να είναι η αβουτύρωτη πλευρά επάνω.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι ζύμης.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ αν θέλουμε.

Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης να ενσωματωθούν.
στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε ίσα τετράγωνα. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης και κλείνουμε με προσοχή,

Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ,τα αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C περίπου μισή ώρα.

Τραγανά τυροπιτάκια που γίνονται στη στιγμή!

Βρήκαμε μια συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια! Είναι εύκολα και έτοιμα στη στιγμή!

2 αυγά
200γρ Βιτάμ,
2 κούπες γάλα,
μισή κούπα λάδι ελαφρύ,
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1κουτ του γλυκού αλάτι,
5-6 κούπες αλεύρι,
500-600γρ φέτα,
1 κρόκο αυγού
σουσάμι για την επάλειψη.

Εκτέλεση Συνταγής

Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι του καφέ, το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι για όλες της χρήσεις.

Δεν περιμένουμε να φουσκώσει μιας και δεν έχει μαγιά μέσα,ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στης φωτογραφίες κόβουμε με μια κούπα αν δεν έχουμε κουπ-ατ χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στην μέση κάθε πιτούλας λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι.

Πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα, όχι πολύ γιατί θα χυθεί έξω, κλείνουμε την ζύμη από την κάτω μεριά, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...