Macarons: Αυτή είναι η συνταγή του τελικού του Masterchef 4


    Στον τελικό του MasterChef 4 ως πρώτο πιάτο ζητήθηκε η παρασκευή macaron. Ναι, ο Σταύρος και ο Σταυρής έπρεπε να φτιάξουν τα δικά τους macaron και εμείς σου έχουμε την συνταγή σε περίπτωση που σου άνο…


    Στον τελικό του MasterChef 4 ως πρώτο πιάτο ζητήθηκε η παρασκευή macaron. Ναι, ο Σταύρος και ο Σταυρής έπρεπε να φτιάξουν τα δικά τους macaron και εμείς σου έχουμε την συνταγή σε περίπτωση που σου άνοιξε κάπως η όρεξη τόσο για μαγειρική, όσο και για τσιμπολόγημα. Μπορεί να μην κατέχουμε τις μαγειρικές γνώσεις ούτε των κριτών ούτε και των δύο αυτών παικτών αλλά γιατί να μην δοκιμαστούμε;

     Τι υλικά θα χρειαστείς:

    200 γρ. πούδρα αμυγδάλου με άχνη (100 γρ. πούδρα αμυγδάλου-100 γρ. άχνη)
    75 γρ. ασπράδι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα.
    • Προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
    • Αφού αφρατέψουν ρίχνουμε σε τέσσερις δόσεις τη ζάχαρη.
    • Μόλις γυαλίσει το μείγμα, ρίχνουμε το χρώμα.
    • Βάζουμε τη μαρέγκα σε μία μπασίνα, προσθέτουμε σταδιακά την πούδρα, ανακατεύουμε σιγά – σιγά, αναδιπλώνοντας με μία μαρίζ.
    • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη.
    • Σε ένα ταψάκι με σιλπάντ τοποθετούμε τη λαδόκολλα κομμένη σε στρογγυλά κομμάτια και τοποθετούμε πάνω τους τα μακαρόν σε λίγο μικρότερη διάσταση απ΄ότι η λαδόκολλα.
    • Χτυπάμε λίγο το ταψάκι για να απλώσει το μείγμα και σκάμε τυχόν φυσαλίδες με μια οδοντογλυφίδα.
    • Αφήνουμε στην άκρη για 45΄ να κάνουν μία ελαφριά κρούστα, μέχρι να ακουμπάμε το δάκτυλό μας και να μην κολλάει.
    • Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 145ο C και ψήνουμε για 11΄.
    • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Πώς θα εκτελέσεις την συνταγή:
    • Φλαμπάρουμε το λικέρ κουμ κουάτ.
    • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με το πιπέρι σετσουάν και ρίχνουμε 50 γρ. από το φλαμπαρισμένο λικέρ.
    • Το φέρνουμε λίγο πριν τον βρασμό.
    • Σε κάδο του μπίμερ, τοποθετούμε τη σοκολάτα και σουρώνουμε εκεί την κρέμα.
    • Το αφήνουμε λίγο να πάρει θερμοκρασία για να λιώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια χτυπάμε με το μπίμερ πολύ καλά.
    • Σουρώνουμε σε μπασίνα για τυχόν κομμάτια, το αφήνουμε να σταθεί στη συνέχει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

    Πώς θα τα στήσεις:
    Κουμκουάτ
    Φύλλα λεμονιάς
    • Διαλέγουμε τα καλύτερα και ίδιου μεγέθους καπάκια.
    • Γεμίζουμε το ένα από τα δύο και κλείνουμε προσεκτικά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά