Πώς να φτιάξετε λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που λιώνουν στο στόμα!


    Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες: Αν εσείς και η οικογένειά σας είστε λάτρεις του κρέατος, τότε αυτή η συνταγή είναι γραμμένη για εσάς. Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη μαρινάδα, ο σωστός τρόπος ψησίμ…


    Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες: Αν εσείς και η οικογένειά σας είστε λάτρεις του κρέατος, τότε αυτή η συνταγή είναι γραμμένη για εσάς. Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη μαρινάδα, ο σωστός τρόπος ψησίματος και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο, που λιώνουν στο στόμα.

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μπριζόλες χοιρινές μαριναρισμένες με πορτοκάλι μέλι και μουστάρδα που θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι.

    • 1 ποτήρι λευκό κρασί
    • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
    • 3 πατάτες
    • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
    • Χυμό από 2 λεμόνια
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
    • 2 χοιρινές μπριζόλες
    • Αλατι/ Πιπέρι

    Σε ένα σκεύος ρίξτε το κρασί, ελαιόλαδο, το σκόρδο (που το έχετε είτε κόψει μικρά κομματάκια ή το έχετε πολτοποιήσει) την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι.

    Αλατίστε καλά τις μπριζόλες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα αυτό για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστούν.

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

    Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες.

    Μεταφέρετε τις μπριζόλες και τις πατάτες σε ένα πυρέξ μαζί με όλη την μαρινάδα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

    Ανοίξτε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι και βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά σκεπασμένο στους 220 βαθμούς.

    Έπειτα, χαμηλώστε στους 170 και ψἠστε για άλλα 45 λεπτά ξεσκέπαστο.

    Στην μέση του ψησίματος αναποδογυρίσετε τις μπριζόλες μια φορά.

    Σας φάνηκε… νόστιμο;

    Συνταγή για λεμονάτες χοιρινές μπριζόλες που λιώνουν στο στόμα

    Σκληρό κρέας τέλος! Κάνε τη μπριζόλα «λουκουμάκι» με αυτό το έξυπνο κολπάκι

    Το να φτιάξουμε την τέλεια ψημένη μπριζόλα είναι πιο δύσκολο από ότι νομίζουμε, καθώς πολλές φορές το κρέας μας βγαίνει σκληρό. Ωστόσο παρακάτω θα δείτε με διάφορα κολπάκια πως θα την μετατρέψετε σε «λουκούμι».

    1. Τρίψτε την με αλάτι

    Μπορείτε να αναβαθμίσετε την μπριζόλα σας, ακόμα και αν δεν είναι από το καλύτερο κομμάτι του ζώου, με ένα απλό τρόπο: τρίψτε την με αλάτι. Παράλληλα, βουτήξτε το κρέας σε ένα μπολ με χυμό πορτοκάλι και μετά το ψήστε το. Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

    Πάρτε μία χούφτα αλάτι και τρίψτε και τις δύο πλευρές του κρέατος, μετά αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.

    Αυτό θα βοηθήσει το αλάτι να μπει μέσα στο κρέας και την υγρασία να βγει έξω για να γίνει η μπριζόλα πολύ πιο ζουμερή.

    2. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον φούρνο σας

    Πολλοί πιστεύουν πως η γευστική μπριζόλα είναι το αποτέλεσμα πολύωρης προετοιμασίας του κρέατος. Ωστόσο, ξεχνάμε πως παίζουν και άλλοι παράγοντες σημαντικό ρόλο – όπως το ίδιο το ψήσιμο! Το να προετοιμάσουμε το γκριλ είναι πολύ σημαντικό.

    Αρχικά, πρέπει να προθερμάνουμε τον φούρνο μας σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφού μπουν οι μπριζόλες, η θερμοκρασία θα πρέπει να κατέβει έτσι ώστε το κρέας να ψηθεί πιο ομαλά.

    Για περισσότερες συμβουλές, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά