Αφράτα μπριός: Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά στο σπίτι – Τα τρία tips για να μη σκληρύνουν


    Πολλές φορές βλέπουμε στους φούρνους τα λαχταριστά ψωμάκια μπριός και τα ζηλεύουμε, όμως υπάρχει τρόπος να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χωρίς κόπο και περιττά έξοδα. Ακολουθήστε τη συνταγή και τα tips της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και δεν θα χάσετε!Πολλές φορές βλέπουμε στους φούρνους τα λαχταριστά ψωμάκια μπριός και τα ζηλεύουμε, όμως υπάρχει τρόπος να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σ…


    Πολλές φορές βλέπουμε στους φούρνους τα λαχταριστά ψωμάκια μπριός και τα ζηλεύουμε, όμως υπάρχει τρόπος να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χωρίς κόπο και περιττά έξοδα. Ακολουθήστε τη συνταγή και τα tips της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και δεν θα χάσετε!

    Πώς θα φτιάξετε ψωμάκια μπριός

    Πολλές φορές βλέπουμε στους φούρνους τα λαχταριστά ψωμάκια μπριός και τα ζηλεύουμε, όμως υπάρχει τρόπος να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χωρίς κόπο και περιττά έξοδα. Ακολουθήστε τη συνταγή και τα tips της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και δεν θα χάσετε!

    Πώς θα φτιάξετε ψωμάκια μπριός

    Υλικά

    ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ

    • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • 1 κ.γ. κοφτό μαγιά σκόνη
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 1 φλ. γάλα
    • 1 κ.γ. βούτυρο
    • 1 φλ. τριμμένο τυρί που λιώνει
    • Λίγο λάδι για το μπολ
    • Διάλυμα αβγού για επάλειψη

    Δείτε επίσης: Γιαουρτογλυκό με ζελέ ροδάκινο – 15λεπτη συνταγή με 3 υλικά

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο να ζεσταθούν ελαφρά.
    • Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
    • Προσοχή τα υλικά δεν πρέπει να κάψουν απλά να είναι χλιαρά. Η θερμοκρασία των υλικών δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40ºC.
    • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά.
    • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ενωθούν σε μαλακή ζύμη.
    • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη.
    • Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε να σταθεί για 1 ώρα, να φουσκώσει.
    • Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια 50 γραμ.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 28×18 εκατ.
    • Πλάθουμε σφαιρικά τα ψωμάκια και τα ακουμπάμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
    • Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20-30’ να φουσκώσουν.
    • Αλείφουμε με διάλυμα αβγού για να γυαλίσουν ή τα αφήνουμε σκέτα.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’ μέχρι να ροδίσουν.
    • Στα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί στην επιφάνεια για λιώσει με την ζέστη του φούρνου.
    • Απολαύστε τα ζεστά, είναι φανταστικά.

    Tips

    • Μπορείτε να γεμίσετε κάθε ζύμη με ένα μικρό κομμάτι τυρί ή τρίμματα τυριού και να κλείσετε σε σχήμα σφαιρικό.
    • Πάντα να θυμάστε να τσιμπάτε καλά την ένωση από κάτω για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
    • Να προσeξτε στο ψήσιμο γιατί καμιά φορά ο φούρνος ψήνει από την μια πλευρά πιο γρήγορα και ροδίζουν ανόμοια. Γι’ αυτό στα μισά του ψησίματος να γυρίσετε το ταψί ώστε να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά