Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μάς δίνει τη συνταγή του για μπουγάτσα με κρέμα και όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε το τέλειο φύλλο.ΥλικάΓια την κρέμαΓια το ράντισμαΓια το πασπάλισμαΕκτέλεσηΣε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε …
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μάς δίνει τη συνταγή του για μπουγάτσα με κρέμα και όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε το τέλειο φύλλο.
Συνταγή για μπουγάτσα με την τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη
Υλικά
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας για γλυκά (12-14 φύλλα)
Για την κρέμα
- 1 λίτρο φρέσκο
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
Για το ράντισμα
- 100 γραμμάρια (αναψυκτικό) σόδα
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη κατά βούληση
- κανελά κατά βούληση
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα που πίνουμε, το ελαιόλαδο, 1 κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης. Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλο κρούστας για γλυκά 12-14 φύλλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα κρούστας ραντιζοντάς τα καλά.
Κόβουμε με το μαχαίρι 4 φύλλα κρούστας σε ψιλές φέτες και τα αφρατεύουμε.
Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε. Ρίχνουμε με μια μαρίζ την κρέμα σε όλο το ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και συγχρόνως ραντίζουμε. Τοποθετούμε από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα , ραντίζουμε και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Διαβάστε επίσης
Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της μπουγάτσας και ραντίζουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα. Η μπουγάτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε, μια συνταγή με αλλιώτικη τεχνική που θα σας ενθουσιάσει!!Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε και αυτά