Μια δύσκολη μέρα μετά τη δουλειά σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχει διόλου όρεξη για μαγείρεμα. Ωστόσο τα παιδιά ή ο συντροφος σου θα έρθουν πεινασμένοι και θα θες να βρουν κάτι για να φάνε. Η λύση είναι απλή…και δεν είναι άλλη από μακαρόνια με σάλτσα γιαούρτι και πάπρικα! Γιατί η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα! Με την ευκαιρία δείτε Το μυστικό για να μη κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας…
Μια δύσκολη μέρα μετά τη δουλειά σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχει διόλου όρεξη για μαγείρεμα. Ωστόσο τα παιδιά ή ο συντροφος σου θα έρθουν πεινασμένοι και θα θες να βρουν κάτι για να φάνε. Η λύση είναι απλή…και δεν είναι άλλη από μακαρόνια με σάλτσα γιαούρτι και πάπρικα! Γιατί η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα! Με την ευκαιρία δείτε Το μυστικό για να μη κολλήσουν τα μακαρόνια στον πάτο της κατσαρόλας: Σε αυτό το λεπτό θα ρίξετε το λάδι
Υλικά για 4 άτομα
- 600 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή ελαφρύ
- 2κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή

Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε χοντρό αλάτι.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Όσο τα ζυμαρικά ετοιμάζομαι, παίρνουμε από το νερό τους ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ προσθέτουμε την πάπρικα.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε το γιαούρτι ενώ ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό από τα μακαρόνια.
- Θέλουμε να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα που θα καλύψει εύκολα τα ζυμαρικά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια.
- Όσο ακόμα είναι καuτά ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάει παντού.
- Σερβίρουμε αμέσως, όσο τα μακαρόνια είναι ζεστά.
Extra tip: Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε λίγη πάπρικα ακόμα, λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι κι αν μας αρεσει και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: foodurismo
Δείτε και αυτά