Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στην σχάρα.Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υ…
Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για να μην κολλούν τα μπιφτέκια στην σχάρα.
Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία “κλειδιά” που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί…
Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.
Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον “μαλακώνει”.
Κάν’το όπως η γιαγιά: Το μυστικό στην ζύμη του κιμά για μπιφτέκια σαν «βαμβάκι»
Ακόμα και για τα απλά φαγητά υπάρχουν μικρά μυστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Η αθάνατη Ελληνίδα γιαγιά έβαζε ένα άγνωστο υλικό στον κιμά προκειμένου τα μπιφτέκια της να είναι τόσο ζουμερά σαν αφρός για σίγουρη επιτυχία. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της επιτυχίας για μπιφτέκια στο τηγάνι.
Τα μπιφτέκια της «αθάνατης» γιαγιάς και το άγνωστο υλικό στον κιμά
Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία “κλειδιά” που θα απογειώσουν την γεύση τους. Με την ευκαιρία, δείτε πόσο αντέχει ο κιμάς στο ψυγείο.
Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί…Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.
Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον “μαλακώνει”. Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.
Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό.
- μισό κιλό κιμά
- κόλιανδρο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 2 αβγά
- 1 κ.σ. Λάδι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι
Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.
Προσeξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.
Μπιφτέκια για διατροφή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Μια ελαφριά συνταγή με ελάχιστες θερμίδες
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μία από τις καλύτερες Ελληνίδες μαγείρισσες, αποκαλύπτει τα μυστικά της για τα πιο νόστιμα μοσχαρίσια μπιφτέκια με λίγες θερμίδες. Χωρίς ψωμί, με λίγα λιπαρά είναι η ιδανική συνταγή για όσους κάνουν δίαιτα ή διατροφή. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να μη διαλύονται.
Υλικά
Για το μπιφτέκι για διατροφή
- 1 kg μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Βραστά ή ψητά λαχανικά ή χόρτα
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια
Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον κιμά
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε σχάρα (κάρβουνα) για 5′-6′ από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε σε σχάρα μέσα σε ταψάκι στους 200°C για 15′.
Ένας εύκολος τρόπος ψησίματος είναι σε αντικολλητικό τηγάνι 5′-6′, από κάθε πλευρά, χωρίς λιπαρή ουσία.
Δείτε και αυτά