Τυρόπιτα της τεμπέλας: Η εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και φέτα, που γίνεται στη στιγμή


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που…



    Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα της ελληνικής οικογένειας, πρωταγωνίστρια των σχολικών σνακ και καθημερινό έδεσμα για μικρούς μεγάλους που δεν αφήνουν ούτε μπουκιά στο ταψί.


    Η αγαπημένη τυρόπιτα σπάει τη μύτη όταν ψήνεται και φυσικά καταναλώνεται σε χρόνο μηδέν. Πόσοι από εσάς ξέρετε όμως να τη φτιάχνετε και μάλιστα χωρίς να παιδευτείτε;

    Τα υλικά της τυρόπιτας με γιαούρτι,  κίτρινα τυριά και φέτα για να κάνετε τη διαφορά στη γεύση

    – 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
    – 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
    – 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    – 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
    – 400γρ. φέτα
    – 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε γραβιέρα ή ρεγκάτο)
    – 2 αυγά, χτυπημένα
    – 1/2 κούπα γάλα
    – 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    – πιπέρι


    Εκτέλεση

    Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.


    Tips:

    1. Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα.
    2. Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή).


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά