Μία συνταγή για τυρόπιτα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Είναι η περίφημη ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι εύκολα και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε τη συνταγή για τυρόπιτα με κρεμμύδι.Γρήγορη και εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι. Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την πρωτότυπη συνταγή για τυρόπιτα…
Μία συνταγή για τυρόπιτα ελαφριά χωρίς πολλά λίπη και σφολιατένιο φύλλο. Είναι η περίφημη ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα. Τα υλικά που χρειάζονται είναι εύκολα και βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμετη συνταγή για τυρόπιτα με κρεμμύδι.
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλ. νερό
1 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. φέτα ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. ανθότυρο
Αλάτι
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το νερό, το αλάτι και την μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί που όταν ρίξουμε το χυλό, να μην ξεπερνάει το ένα δάχτυλο σε ύψος.
Θρυμματίζουμε το τυρί και το σκορπάμε σ΄όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσει.
Ηπειρώτικη κουρκουτόπιτα
Τυρόπιτα σε 3′: Γρήγορη και λαχταριστή συνταγή με κίτρινα τυριά και σαλάμι