Οι συνταγές με 3 υλικά είναι οι αγαπημένες μας καθώς γίνονται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση που θέλουμε γλυκό εδώ και τώρα, αλλά διάθεση να πιάσουμε μίξερ και άλλα κατσαρολικά καμία.Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για γλυκό που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά, η οποία θα ικανοποίησει κάθε λιγούρα που έχουμε μετά το φαγητό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μιλφέιγ γιαλαν…
Οι συνταγές με 3 υλικά είναι οι αγαπημένες μας καθώς γίνονται πανεύκολα και χωρίς κόπο. Όλοι έχουμε περάσει από αυτή τη φάση που θέλουμε γλυκό εδώ και τώρα, αλλά διάθεση να πιάσουμε μίξερ και άλλα κατσαρολικά καμία.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για γλυκό που γίνεται σε μόλις 5 λεπτά, η οποία θα ικανοποίησει κάθε λιγούρα που έχουμε μετά το φαγητό. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μιλφέιγ γιαλαντζί.
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει την συνταγή του για ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και όχι μόνο. Σοκολατένιο γλυκό με πραλίνα φουντουκιού.
Η τέλεια γλυκιά επιλογή για παιδιά και ενήλικες που χρειάζεσαι μόλις 3 υλικά για να την φτιάξεις.
Ο βαθμός δυσκολίας της είναι 1/5 και θέλεις μόνο 5 λεπτά για να εκτελέσεις την σοκολατένια συνταγή.
Ας δούμε πώς θα την φτιάξουμε:
- 400 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ, θρυμματισμένα + extra, για το σερβίρισμα
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 220 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μπισκότα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, χωρίζουμε το μείγμα στα 2.
- Μεταφέρουμε το ένα μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. Το πατάμε με τα χέρια μας, ώστε να του δώσουμε ένα ομοιόμορφο κυκλικό σχήμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο κομμάτι.
- Κατόπιν, αλείφουμε το ένα κομμάτι με τα 200 γρ. πραλίνας φουντουκιού, το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και το αλείφουμε και αυτό με την υπόλοιπη πραλίνα. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγα σοκολατένια μπισκότα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους όπως το έφτιαχνε η γιαγιά Μαριγώ – Έτοιμο σε μισή ώρα!
Αυτό το γλυκό ψυγείου της γιαγιάς Μαριγώς σε εκδοχή Λάμπρου Βακιάρου θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό. Με ελαφριά κρέμα μασκαρπόνε και ζελέ από φρούτα του δάσους θα σας μείνει αξέχαστο. Σε πυρέξ φυσικά! Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με καφέ, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά
Για τη κρέμα και τη βάση
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
- 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 240 ml γάλα για το μούλιασμα των μπισκότων
Για το ζελέ φρούτων του δάσους
- 6 φύλλα ζελατίνης μικρό μέγεθος
- 70 γρ. ζάχαρη
- 120 ml νερό
- 500 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το ζελέ φρούτων του δάσους: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και δίνουμε μια βράση σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 6-8 λεπτά.
Βήμα 2
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ελαφρώς τα φρούτα μέσα στην κατσαρόλα. Εναλλακτικά, μπορούμε να το κάνουμε σε 2 δόσεις στο μούλτι αλλά με προσοχή για να μην καούμε. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που έχουμε στύψει καλά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Βήμα 3
Στο κάδο του μίξερ ή σε μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να έχει αρχίσει να πήζει αλλά όχι υπερβολικά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Βουτάμε τα μισά μπισκότα σε λίγο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα μεσαίο πυρέξ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (2η στρώση μπισκότων που έχουμε μουλιάσει στο γάλα με την υπόλοιπη κρέμα). Αν χρειαστεί σπάμε τα μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια για να καλύψουμε τα κενά που δημιουργούνται. Μόλις τα μούρα κρυώσουν αρκετά καλύπτουμε με προσοχή όλη την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Δείτε και αυτά