Αυτή η κλασσική και γευστική πίτα με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για ένα βραδινό τραπέζι με την οικογένεια ή την παρέα μας, όταν θέλουμε να χορτάσουμε αλλά και να αποφύγουμε να φάμε ένα γεύμα που θα μας βαρύνει. Με την ευκαιρία, δείτε την κρέμα προσώπου με αυγό και γιαούρτι.Η πλούσια γεύση του θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! Σε περίπτωση που ε…
Αυτή η κλασσική και γευστική πίτα με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για ένα βραδινό τραπέζι με την οικογένεια ή την παρέα μας, όταν θέλουμε να χορτάσουμε αλλά και να αποφύγουμε να φάμε ένα γεύμα που θα μας βαρύνει. Με την ευκαιρία, δείτε την κρέμα προσώπου με αυγό και γιαούρτι.
Η πλούσια γεύση του θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους και σίγουρα δε θα μείνει ούτε ψίχουλο! Σε περίπτωση που είστε τυχεροί και περισσέψει κάποιο κομμάτι μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο. Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξετε ενώ το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα επιτυχημένο.
- 300 γρ τυρί κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι
- 100 γρ φετά
- 4 αυγά
- 250 γρ γιαούρτι
- 120 γρ αλεύρι
- 1 κουτ μπέικιν πάουντερ
- βούτυρο
- λάδι
- Πιπερι
- Τρίβεις την κεφαλογραβιέρα στον τρίφτη.
- Το τυρί φέτα θρυμματίζεται.
- Ανακατεύουμε το τυρί φέτα και το κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γιαουρτι.
- Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ προσεκτικά, προσθέτουμε το πιπέρι.
- Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος και πάνω λίγο λάδι και βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μπουγιουρντί ή αλλιώς φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο – Μία Θεσσαλονικιώτικη συνταγή
Η φέτα, στα καλύτερά της! Το μπουγιουρντί, η ψημένη – μέσα σε αλουμινόχαρτο – φέτα με ντομάτες και πιπεριές θα σας κάνει να μην θέλετε άλλο ορεκτικό στο τραπέζι. Δοκιμάστε την και λίγο πιο πικάντικη, προσθέτοντας μπούκοβο. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό της γιαγιάς για να διατηρήσετε τη φέτα στο ψυγείο για μήνες…
Υλικά
- 2 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες
- 200γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια
- 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
- 2 μικρές πιπεριές κόκκινες (προαιρετικά)
- 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
- λίγες ελιές
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε μέσα από μία στρώση φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.
Βήμα 2
Μοιράζετε από πάνω τη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο.
Βήμα 3
Βάζετε από μία πιπεριά σε κάθε πακέτο, μοιράζετε τις φέτες κρεμμυδιού, ελιές και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τα πακέτα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρείτε το σκόρδο και σερβίρετε την ψητή φέτα συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό.
Δείτε και αυτά