Τυροπιτάκια “αφρός”, με λίγα υλικά και χωρίς σφολιάτα


    Νέα συνταγή για απίστευτα αφράτα τυροπιτάκια. Η ζύμη, προετοιμάζεται στο μπλέντερ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Επιπλέον, πέρα από την υπέροχη γεύση και την ευκολία της συνταγής, υπάρχει και η δ…


    Νέα συνταγή για απίστευτα αφράτα τυροπιτάκια. Η ζύμη, προετοιμάζεται στο μπλέντερ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Επιπλέον, πέρα από την υπέροχη γεύση και την ευκολία της συνταγής, υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης για έως 3 μήνες. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα καρότου.

    Μπορείτε αν θέλετε να αλλάξετε την αναλογία των τυριών, προκειμένου να τα κάνετε περισσότερο αλμυρά ή γλυκά. Με αυτές τις αναλογίες, βγαίνουν 10 μεγάλα τυροπιτάκια.

    • 1/4 φλυτζανιού λάδι (60ml)
    • 1/2 φλυτζανιού γάλα (120ml)
    • 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
    • 1/2 φλυτζανιού παρμεζάνα
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 φλυτζάνι αλεύρι
    • Βάλτε τα πάντα μέσα στο μπλέντερ και αρχίστε το ανακάτεμα.
    • Λαδώστε μια φόρμα για cupcake και γεμίστε περίπου έως τα 2/3 κάθε θήκης.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (υπολογίστε περίπου 25 λεπτά).
    • Μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, μέχρι και 3 μήνες.

    Τυροπιτάκια κουρού… σκέτη μαγεία με φέτα, γιαούρτι και αβγά

    • 1 αβγό
    • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
    • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για τον πάγκο εργασίας
    • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 300 γρ. τρίμμα φέτας
    • 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

    Τυροπιτάκια κουρού

    Άλειμμα

    • 1 κρόκος αβγού
    • 2 κουτ. σούπας νερό
    • Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
    • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.
    • Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη.
    • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
    • Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
    • Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.
    • Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
    • Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά