Μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια


    Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει μια συνταγή, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ξετρελάνει τους πάντες στα social media. Πρόκειται για μια συνταγή που είναι έτοιμη στο τσακ μπαμ! Φτιάξτε, λοιπ…


    Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει μια συνταγή, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ξετρελάνει τους πάντες στα social media. Πρόκειται για μια συνταγή που είναι έτοιμη στο τσακ μπαμ! Φτιάξτε, λοιπόν, μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια και εντυπωσιάστε ολόκληρη την οικογένεια! Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για μπιφτέκια.

    • 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
    • 1 πακέτο ντοματίνια
    • Λάδι
    • Ρίγανη
    • Σκόρδο
    • Ότι μακαρόνια θέλετε

    συνταγή για μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια

    • Βάζουμε σε πυρέξ τα ντοματίνια, τη φέτα και ρίχνουμε λάδι, ρίγανη και αν θέλουμε σκόρδο, είτε σκόνη είτε σκελίδα.
    • Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά.
    • Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να ψηθεί η φέτα με τα ντοματίνια. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε.
    • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Μπορείτε να τα σερβίρετε και με βασιλικό.

    Πηγή: cookpad.com

    Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα τυριών

    • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας μας, (κοφτό, πένες, κλπ)
    • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
    • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
    • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
    • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
    • 4 1/2 φλιτζάνια γάλα
    • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
    • αλάτι και πιπέρι
    • 1 κουταλιά της σούπας κύβο κοτόπουλου, ή ή βόειο ή λαχανικών
    • 3/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
    • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
    • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

    συνταγή για μακαρόνια φούρνου

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, και φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για μακαρόνια αλ ντέντε. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αφήστε στην άκρη.
    • Προθερμάνετε τον φούρνου στους 190C.

    Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά. ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε και φυλάξτε σε μπολ.

    • Λιώστε το 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε και χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι.
    • Συνεχίστε να μαγειρεύετε ενώ ανακατεύετε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. και αρχίστε να ρίχνετε τα 4 φλυτζάνια από το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα.
    • Σε ξεχωριστό μπολ, βάλτε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα. Χτυπήστε ελαφρά να ανακατωθεί στην συνέχεια βάλτε αυτό το μείγμα στην άσπρη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και έχετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε για να πυκνώσει τελείως. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε και τον κύβο.
    • Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε όλα τα τυριά σας Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και βάλτε την έτοιμη πια σάλτσα σας στην κατσαρόλα που έχετε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
    • Στρώστε τα μακαρόνια που έχετε ετοιμάσει με την σάλτσα σε ένα ταψί, σκορπίστε από επάνω το μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά,
    • Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

    Πηγή: cookpad.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά