Ο απόλυτος μεζές: Μπουγιουρντί ή αλλιώς φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο


    Ένας μεζές για τη μπύρα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε πιο πικάντικο, προσθέτοντας στο τέλος μπούκοβο. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα άγνωστα οφέλη της φέτας.Βήμα 1Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε μέσα από μία στρώση φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.Βήμα 2Μοιράζετε από πάνω τη φέτα …


    Ένας μεζές για τη μπύρα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε πιο πικάντικο, προσθέτοντας στο τέλος μπούκοβο. Με την ευκαιρία, αυτά είναι τα άγνωστα οφέλη της φέτας.

    • 2 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές, σε φέτες
    • 200γρ. τυρί φέτα, σε 2 κομμάτια
    • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
    • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
    • 2 μικρές πιπεριές κόκκινες (προαιρετικά)
    • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
    • λίγες ελιές
    • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

    Ο απόλυτος μεζές: Μπουγιουρντί ή αλλιώς φέτα ψητή στο αλουμινόχαρτο

    Βήμα 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο απλώνετε μέσα από μία στρώση φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη.

    Βήμα 2

    Μοιράζετε από πάνω τη φέτα και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης. Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο.

    Βήμα 3

    Βάζετε από μία πιπεριά σε κάθε πακέτο, μοιράζετε τις φέτες κρεμμυδιού, ελιές και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τα πακέτα και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά.

    Βήμα 4

    Αφαιρείτε το σκόρδο και σερβίρετε την ψητή φέτα συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα με dressing από ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά