Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο – Έτοιμη σε 20′


    Έχεις βαρεθεί τις κλασικές πίτες, τύπου τυρόπιτα, σπανακόπιτα και τα σχετικά; Το Youweekly.gr σου έχει την πιο εύκολη και γευστική τραχανόπιτα. Για την προετοιμασία της χρειάζεσαι μόνο 20 λεπτά και μετά από 1 ώρα… καλή όρεξη!3/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΔείτε επίσης στο Υouweekly.gr:Σίγουρα δεν το γνωρίζατε μέχρι σήμερα – Τι πρέπει να προσeξετε με τον κιμά για να μην πάθετε τροφικ…


    Έχεις βαρεθεί τις κλασικές πίτες, τύπου τυρόπιτα, σπανακόπιτα και τα σχετικά; Το Youweekly.gr σου έχει την πιο εύκολη και γευστική τραχανόπιτα.

    Για την προετοιμασία της χρειάζεσαι μόνο 20 λεπτά και μετά από 1 ώρα… καλή όρεξη!

    Υλικά (8 τεµ.) για την τραχανόπιτα

    • 6 & 1/4 φλιτζ. τσαγ. νερό ή ζωµό κοτόπουλου
    • 1 & 1/4 φλιτζ. τσαγ. τραχανά ξινό

    3/4 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    • 4 αυγά
    • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 φλιτζ. τσαγ. φέτα, τριµµένη
    • 1½ φλιτζ. τσαγ. µετσοβόνε, τριµµένο
    • ½ µατσάκι δυόσµου, ψιλοκοµµένο
    • Πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

    Εκτέλεση

    • Τοποθετήστε µια µεγάλη κατσαρόλα µε το νερό ή τον ζωµό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαµηλώστε τη φωτιά, ρίξτε τον τραχανά και αφήστε τον να βράσει για περίπου 15΄.
    • Ανακατέψτε µε µια ξύλινη κουτάλα ανά διαστήµατα και µόλις ο τραχανάς απορροφήσει όλα τα υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τον να κρυώσει καλά.
    • Παράλληλα τρίψτε τα τυριά και ψιλοκόψτε τον δυόσµο και αδειάστε τα όλα σε ένα µπολ. Προσθέστε τον τραχανά, αφού έχει κρυώσει, µαζί µε 3 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλεύρι και πιπέρι.
    • Ανακατέψτε καλά. Αν ο χυλός είναι αραιός προσθέστε λίγο αλεύρι, ενώ αν είναι σφιχτός αραιώστε µε λίγο χλιαρό νερό.
    • Αλείψτε ένα στρογγυλό µεγάλο ταψί µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αδειάστε σε αυτό το χυλό. Χτυπήστε το 1 αυγό σε ένα µπολάκι και αλείψτε την επιφάνεια τις πίτας µε ένα πινέλο.
    • Ψήστε στον αέρα, σε προθερµασµένο φούρνο, στους 170° C για 1 ώρα. Αφήστε την πίτα να κρυώσει, πριν την κόψετε και τη σερβίρετε.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Σίγουρα δεν το γνωρίζατε μέχρι σήμερα – Τι πρέπει να προσeξετε με τον κιμά για να μην πάθετε τροφική δηλητηρίαση

    Σαν της ταβέρνας: Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι που λιώνει στο στόμα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά