Τα λουκάνικα στη λαδόκολλα είναι μία εύκολη και γευστική συνταγή που γίνεται στο φούρνο και είναι ένας πεντανόστιμος μεζές για το εορταστικό τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε το τεράστιο φάουλ στο ψήσιμο της μπριζόλας.Πηγή: argiro.grΈχουμε δοκιμάσει και αν έχουμε δοκιμάσει πρωτοχρονιάτικα ψητά σε εορταστικά τραπέζια. Ποιό είναι όμως εκείνο το μυστικό που θα κάνει την διαφορά και θα απογειώσει το κρέ…
Τα λουκάνικα στη λαδόκολλα είναι μία εύκολη και γευστική συνταγή που γίνεται στο φούρνο και είναι ένας πεντανόστιμος μεζές για το εορταστικό τραπέζι. Με την ευκαιρία, δείτε το τεράστιο φάουλ στο ψήσιμο της μπριζόλας.
- 2 χωριάτικα λουκάνικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5-6 ντοματίνια
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη ή θυμάρι
- 100 γραµ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε καρέ)
- 4 λεπτές φέτες ψωμί (ή ψωμί για τοστ)
- Ξεκινώντας να φτιάξουμε τα λουκάνικα στη λαδόκολλα, ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας.
- Καλύπτουμε το αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί.
- Απλώνουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού στη βάση.
- Σκίζουμε στη μέση τα λουκάνικα κατά μήκος.
- Τα ακουμπάμε πάνω στο ψωμί. Βάζουμε το τυρί πάνω στα ανοιγμένα μας λουκάνικα.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ντοματίνια στη μέση.
- Τα βάζουμε πάνω στα λουκάνικα μας.
- Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
- Κλείνουμε με προσοχή την λαδόκολλα και σφραγίζουμε με το αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσει καλά το πακέτο.
- Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα στη λαδόκολλα στον αέρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30΄.
- Ανοίγουμε το πακέτο με τα λουκάνικα στη λαδόκολλα από πάνω να ροδίσουν τα υλικά για 10′ επιπλέον.
- Σερβίρουμε τα λουκάνικα στην λαδόκολλα ζεστά, με όλα τα καλούδια τους.
- Εάν τα λουκάνικα είναι τα αγαπημένα σας, δείτε κι άλλες λαχταριστές συνταγές με λουκάνικο!
Πηγή: argiro.gr
Πρωτοχρονιάτικο ψητό: Η λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά και θα “εκτοξεύσει” γευστικά το κρέας σας
Έχουμε δοκιμάσει και αν έχουμε δοκιμάσει πρωτοχρονιάτικα ψητά σε εορταστικά τραπέζια. Ποιό είναι όμως εκείνο το μυστικό που θα κάνει την διαφορά και θα απογειώσει το κρέας; Την απάντηση την πήραμε από την συνταγή του Γιώργου Τσούλη και την συνταγή για το πιο θεσπέσιο καραμελωμένο ψητό χοιρινό που φάγατε ποτέ. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό που θα απογειώσει την μπριζόλα στο τηγάνι.
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά & 700 γρ. χοιρινό μπούτι καπνιστό
- 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 170 γρ. μέλι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- ¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
- 4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
Για το σερβίρισμα
- Ψητά λαχανικά, της αρεσκείας μας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
- Τοποθετούμε το μπούτι στον πάγκο εργασίας και με ένα ίσιο μαχαίρι, δημιουργούμε μικρά διαμαντάκια στην επιφάνειά του.
- Τυλίγουμε καλά το μπούτι με αλουμινόχαρτο, το μεταφέρουμε στη σχάρα του φούρνου και από κάτω τοποθετούμε ένα ταψί γεμάτο νερό.
- Ψήνουμε το μπούτι για ½ ώρα.
- Για το άλειμμα: Παράλληλά, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε, μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη μουστάρδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε, βράζουμε για 2 λεπτά και αφήνουμε το άλειμμα στην άκρη.
- Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε το κρέας με το 1/3 από το μείγμα για το άλειμμα.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C και ψήνουμε για 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές, ψήνοντας στο σύνολο 30 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει καλά το κρέας.
- Σερβίρουμε το καραμελωμένο χοιρινό με ψητά λαχανικά.