Το TikTok μας έχει δώσει πολλά food trends, αλλά και hacks. Άλλα είναι πρακτικά και άλλα όχι και τόσο. Όμως, το τελευταίο -νόστιμο- trend, που μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, έρχεται από την ελληνική κοινότητα του TikTok και έχει να κάνει με την αγαπημένη μας τυρόπιτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πατινιώτικη τυρόπιτα.Πρόκειται για ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό, που έχει γνωρίσει ανά τ…
Το TikTok μας έχει δώσει πολλά food trends, αλλά και hacks. Άλλα είναι πρακτικά και άλλα όχι και τόσο. Όμως, το τελευταίο -νόστιμο- trend, που μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, έρχεται από την ελληνική κοινότητα του TikTok και έχει να κάνει με την αγαπημένη μας τυρόπιτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για πατινιώτικη τυρόπιτα.
Πρόκειται για ένα αγαπημένο ελληνικό φαγητό, που έχει γνωρίσει ανά τα χρόνια πολλές παραλλαγές ως προς την παρασκευή της. Με φύλλο, με σφολιάτα, «της τεμπέλας» και πολλές ακόμα. Όμως, όλες αυτές οι παραλλαγές της τυρόπιτας έχουν ένα κοινό: Όπως και αν τη φάμε, πάντα υπέροχη είναι. Τώρα λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουμε να τη φτιάχνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ώστε να την απολαμβάνουμε και τις στιγμές που δεν έχουμε πολύ χρόνο ή θέλουμε ένα γρήγορο σνακ «στο πόδι».
- 150 γραμμάρια φέτα
- 1 αυγό
- 70 γραμμάρια γιαούρτι ή 2 κουτ. σούπας
- 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
- Σπάτε το αυγό και μαζί με το γιαούρτι και τη φέτα τα βάζετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι με κοφτές κινήσεις, ώσπου το μείγμα γίνει ενιαίο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, το οποίο διπλώνετε στις άκρες.
- Πιέζετε ελαφρώς το μείγμα με τα χέρια σας, ώστε να πάρει ένα ομοιόμορφο, τετράγωνο σχήμα και το βάζετε όπως είναι στην τοστιέρα για 15 λεπτά.
- Η παραπάνω συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες και κάθε κομμάτι έχει περίπου 150 θερμίδες, 10 γραμμάρια υδατάνθρακα, 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια λίπος.
Τυρόπιτα με ό,τι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι – Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή σε 10′
Εχει μείνει φαγητό από τα γιορτινά καλέσματα; Μην πετάξετε τίποτα. Δοκιμάστε αυτή την συνταγή για τυρόπιτα με τα περισσεύματα από το γιορτινό φαγοπότι για ένα γρήγορο φαγητό τις ημέρες που ακολουθούν. Η περίφημη φριτάτα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τσαλακωτή τυρόπιτα με μπύρα.
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 250γρ. περισσεύματα από το γιορτινό τραπέζι, κρέας και λαχανικά, ψιλοκομμένα
- 6 αυγά
- 100ml φρέσκο γάλα
- 150γρ. γραβιέρα ή κίτρινο τυρί
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα περισσεύματα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, το μισό τυρί και περιχύνουμε τα περισσεύματα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φριτάτα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.