Φτιάξτε αφράτη τυρόπιτα ρολό σε σφολιάτα, με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε…
Φτιάξτε αφράτη τυρόπιτα ρολό σε σφολιάτα, με λίγα μόνο υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σπανακοτυρόπιτες.
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. γάλα
- 200 γρ φέτα
- 200 γρ ρεγκάτο τριμμένο
- 100 γρ κασέρι τριμμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Βασιλικό
- Σε μπολ, αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης και τα αφήνω για λίγο στο ψυγείο.
- Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και το απλώνω καλά.
- Κατά μήκος του φύλλου απλώνω τη γέμιση, ομοιόμορφα.
- Τυλίγω με προσοχή σε ρολό, προσέχοντας τις άκρες, να μη φύγει η γέμιση.
- Κλείνω τις άκρες και τοποθετώ το ρολό στο ταψί σε λαδόκολλα.
- Την χαράσσω.
- Σε μπολ χτυπάω τον κρόκο, το ελαιόλαδο και το γάλα και αλείφω την τυρόπιτα καλά με πινέλο.
- Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 στον αέρα, για 50-60 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά και να γίνει τραγανό το φύλλο.
- Κόβω τα χαραγμένα κομμάτια και σερβίρω.
Πηγή: cookpad.com
Τυρόπιτα λαχταριστή… σαν πίτσα σε 5 κινήσεις
Θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή ιδανική για να… τσιμπήσετε ανάμεσα στα γεύματά σας;
Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια τυρόπιτα… σαν πίτσα, που είναι λαχταριστή και μπορείτε να την ετοιμάσετε μόλις σε πέντε κινήσεις. Πρόκειται για μια συνταγή, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και οι δικοί σας άνθρωπο θα σας τη ζητούν συνέχεια, όπως αυτή στο τηγάνι που γίνεται με 4 υλικά.
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. γάλα
- 450 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ματζουράνα, ρίγανη
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για την επιφάνεια
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέτουμε τη φέτα και τα μυρωδικά και ξαναζυμώνουμε να αναμειχθούν καλά.
- Στρώνουμε με χαρτί το χαμηλό ταψί του φούρνου και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη.
- Τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Όλο το μυστικό είναι να τη στρώσουμε σε πάρα πολύ λεπτό στρώμα, ώστε να βγει λεπτή και τραγανή σαν πίτσα, αλλά και να ψηθεί γρήγορα.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, μέχρι να ροδίσει.