Νηστίσιμο εκμέκ: Εύκολη συνταγή για το πιο υγιεινό και νόστιμο γλυκό της Μεγάλης Εβδομάδας


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Νηστίσιμο εκμέκ: Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο γλυκό, το οποίο φτιάχνουν συνήθως, οι νοικοκυρές, την περίοδο της Σαρακοστής; Το συγκεκρι…



    Νηστίσιμο εκμέκ: Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο γλυκό, το οποίο φτιάχνουν συνήθως, οι νοικοκυρές, την περίοδο της Σαρακοστής; Το συγκεκριμένο γλυκό μπορείτε κάλλιστα να το φτιάξετε σε περίοδο νηστείας όπως αυτή που διανύουμε. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να κάνετε για να δημιουργήσετε το τέλειο νηστίσιμο εκμέκ:


    Νηστίσιμο εκμέκ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Νηστίσιμο εκμέκ – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

    – 1/2 κιλό καταϊφι
    – 1 βιτάμ
    – 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
    – 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (σ.σ. μπορεί να είναι γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
    – 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    – 3 με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    – 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
    – 5 ποτήρια νερό
    – 5 ποτήρια ζάχαρη


    Νηστίσιμο εκμέκ: Εκτέλεση συνταγής

    – Καταρχάς, ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
    – Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
    – Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καuτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

    Για την παρασκευή της πρώτης κρέμας εκτελούμε τα ακόλουθα βήματα:
    – Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο.
    – Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
    – Στο τέλος, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές βιτάμ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνουμε, με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο καταϊφι.


    Για να παρασκευάσουμε την δεύτερη κρέμα:
    – Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.
    – Μόλις είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
    – Καταρχάς, πλένουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
    – Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
    – Το αφήνουμε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνουμε με καuτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά