Η λαδοπεταχτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα. Η συνταγή αυτή, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, μπορεί να μοιάζει εύκολη πίτα αλλά αν δεν πετύχετε τη σωστή αναλογί…
Η λαδοπεταχτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα. Η συνταγή αυτή, για τυρόπιτα χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, μπορεί να μοιάζει εύκολη πίτα αλλά αν δεν πετύχετε τη σωστή αναλογία των υλικών δε θα πετύχει και η λαδοπεταχτή. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για το σουφλέ της καραντίνας.
Τυρόπιτα Θεσσαλίας: Δείτε τη συνταγή
- Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό, Σνάκ, Ορεκτικό
- Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
- 200 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
- 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
- 150 ml γάλα
- 4 μεγάλα αυγά
- 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
- Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.
- Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο γιαούρτι.
- Χρησιμοποιούμε εκτός από φέτα και κατσικίσιο τυρί, αν θέλουμε.
Πηγή: funkycook
Δείτε και αυτά