Το μυστικό της γιαγιάς για τα μπιφτέκια: Αυτί είναι το καλύτερο υλικό για την τέλεια γεύση και υφή


    Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια, ανακαλύψτε στην παρακάτω συνταγή το μυστικό για τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπιφτέκια.Παράλληλα, αυτό είναι το κόλπο στην επιλογή του κιμά.Πηγή: i-diakopes.gr


    Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια, ανακαλύψτε στην παρακάτω συνταγή το μυστικό για τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπιφτέκια.

    Παράλληλα, αυτό είναι το κόλπο στην επιλογή του κιμά.

    Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )

    • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
    • 1//2 πιπεριά κίτρινη
    • 1 καρότο τριμμένο
    • Λίγο δυόσμο
    • Λίγο μαϊντανό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
    • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
    • ½ κούπα ελαιόλαδο
    • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
    • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα

    Το μυστικό της γιαγιάς για τα μπιφτέκια: Αυτί είναι το καλύτερο υλικό για την τέλεια γεύση και υφή

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
    • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
    • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
    • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
    • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
    • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
    • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

    Πηγή: i-diakopes.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά