Πεντανόστιμη και εύκολη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έτοιμη στο «πιτς φιτίλι»: Η σκορδοτυρόπιτα της γιαγιάς ΜαριώςΒήμα 1Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.Βήμα 2Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε έ…
Πεντανόστιμη και εύκολη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για πρωινό.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Έτοιμη στο «πιτς φιτίλι»: Η σκορδοτυρόπιτα της γιαγιάς Μαριώς
- 150γρ. φέτα
- 500γρ. ανθότυρο
- 200γρ. γραβιέρα
- 150γρ. μανούρι
- 4 αβγά
- 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
Βήμα 3
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
Βήμα 4
Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά