Ρουμελιώτικη αυγοτυρόπιτα με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε 30′


    Από τις χαρακτηριστικότερες ρουμελιώτικες πίτες, η τυρόπιτα με πολλά αυγά (από 5 μέχρι 9), που δίνουν ωραία, ζουμερή υφή στη γέμιση, έντονο χρώμα και πλούσια γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα έτοιμη σε 5′.Για τη γέμιση


    Από τις χαρακτηριστικότερες ρουμελιώτικες πίτες, η τυρόπιτα με πολλά αυγά (από 5 μέχρι 9), που δίνουν ωραία, ζουμερή υφή στη γέμιση, έντονο χρώμα και πλούσια γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στην τοστιέρα έτοιμη σε 5′.

    • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτες (κάθε πακέτο περιέχει 8-9 χοντρά φύλλα)
      λιωμένο βούτυρο αγελάδος (ή πρόβειο), για το άλειμμα

    Για τη γέμιση

    • 9 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 750 γρ. φέτα βαρελίσια, πικάντικη, θρυμματισμένη
    • 300 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
    • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
    • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
    • ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Ρουμελιώτικη αυγοτυρόπιτα με φέτα και άλλα 5 υλικά έτοιμη σε 30'

    • Για να ετοιμάσουμε την αυγόπιτα, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, τη φέτα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
    • Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και λίγο αλάτι, με προσοχή, γιατί η φέτα είναι αλμυρή και ανακατεύουμε.
    • Στρώνουμε στο ταψί 2 από τα φύλλα, βουτυρωμένα καλά έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο και τα τοιχώματα.
    • Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
    • Καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, βουτυρωμένα, και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
    • Τέλος, τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (θα έχουν μείνει 4 ή 5), τα οποία επίσης βουτυρώνουμε το καθένα χωριστά.
    • Κόβουμε το τμήμα των φύλλων που εξέχουν από το ταψί και φέρνουμε τις άκρες τους προς τα μέσα, τυλίγοντάς τες γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού.
    • Ραντίζουμε την πίτα με λίγο κρύο νερό, τη χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή σε ρόμβους και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
    • Σερβίρουμε την αυγόπιτα χλιαρή.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά