Συνταγή με πατάτες: Ένα απλό κόλπο μετατρέπει μια ψητή πατάτα σε αριστούργημα. Σχεδόν θα παραείναι όμορφο για να το φάτε!Οι πατάτες μπορεί να είναι νόστιμες αλλά σπάνια φαίνονται ωραίες. Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική. Βάζει κιμά και πουρέ πατάτας σε μια φόρμα για κέικ! Το αποτέλεσμα; Απλά λαχταριστό!Εκτέλεση:
Συνταγή με πατάτες: Ένα απλό κόλπο μετατρέπει μια ψητή πατάτα σε αριστούργημα. Σχεδόν θα παραείναι όμορφο για να το φάτε!
Οι πατάτες μπορεί να είναι νόστιμες αλλά σπάνια φαίνονται ωραίες. Η παρακάτω συνταγή όμως θα σας κάνει να δείτε τις πατάτες με άλλη οπτική. Βάζει κιμά και πουρέ πατάτας σε μια φόρμα για κέικ! Το αποτέλεσμα; Απλά λαχταριστό!

Συνταγή με πατάτες: Τι θα χρειαστείτε;
- 2 μεσαίες ή 1 μεγάλη πατάτα, πλυμένες και στεγνές.
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Φυλάξτε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
- 100 γρ. καπνιστή γκούντα, κομμένη σε λεπτά ορθογώνια. Φυλάξτε τη και αυτή στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
- 2 φέτες μαγειρεμένο ψιλοκομμένο μπέικον
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Εφαρμόστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο στη βάση.
- Τοποθετήστε δύο λεπτές ξύλινες λαβές κατά μήκος της πατάτας. Αυτό θα αποτρέψει το μαχαίρι σας να κόψει την πατάτα μέχρι κάτω και να σταματήσει στη λαβή.
- Προσεκτικά γεμίστε τις σχισμές της πατάτας με το γκούντα και το βούτυρο, εναλλάσσοντας ανά δύο σχισμές. Μια σχισμή θα πρέπει να είναι γεμάτη με τυρί, η επόμενη με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Περιχύνουμε από πάνω με το ελαιόλαδο. Επειδή η πατάτα μου ήταν πολύ μεγάλη, έπρεπε να την υποστηρίξω με δύο μπάλες αλουμινόχαρτο και από τις δύο πλευρές. Κατά το ψήσιμο μπορείτε να αφαιρέσετε τα αλουμινόχαρτα.
- Ψήστε για 45 λεπτά.
- Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με το τυρί τσένταρ, ρίξτε το μπέικον από πάνω και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.