Φοβερή συνταγή για λιχούδηδες: Τυροπιτάκια “κατημέρια” με ξινομυζήθρα και μέλι


    Η απόλυτη λιχουδιά που έχει και γλυκιά και αλμυρή γεύση είναι τα περίφημα “κατημέρια”. Τα τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα που φτιάχνονται στο πι και φι.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το κόλπο της γιαγιάς για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια


    Η απόλυτη λιχουδιά που έχει και γλυκιά και αλμυρή γεύση είναι τα περίφημα “κατημέρια”. Τα τυροπιτάκια με ξινομυζήθρα που φτιάχνονται στο πι και φι.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το κόλπο της γιαγιάς για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια

    Υλικά

    • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
    • 1 κιλό ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη

    Εκτέλεση

    Φοβερή συνταγή για λιχούδηδες: Τυροπιτάκια “κατημέρια” με ξινομυζήθρα και μέλι

    • Για να ετοιμάσουμε τα κατημέρια (τυροπιτάκια σε σχήμα σαλίγκαρου), κάνουμε ως εξής: Στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο.
    • Ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια μας, ρίχνοντας σταδιακά τόσο χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
    • Το χωρίζουμε σε 30 μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μικρό μπαλάκι.
    • Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι ζύμης σε λεπτό φύλλο 20 x 10 εκ., πάχους περίπου 2-3 χλστ.
    • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια 2-3 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα και τυλίγουμε σε ρολό.
    • Διπλώνουμε τη μία άκρη του ρολού για να σχηματίσουμε έναν σαλίγκαρο*.
      Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
    • Τηγανίζουμε τα κατημέρια (τυροπιτάκια σε σχήμα σαλίγκαρου) σε δόσεις για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
    • Βγάζουμε τα κατημέρια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά