Λαχταριστό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά με γκανάζ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Πρόκειται για μία απολαυστική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγη για λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα γάλακτος.Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο video που ακολουθεί:Ποιος δεν αγαπά τα γλυκά; Αυτή τη φορά, το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε ένα φ…
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 15 λεπτά με γκανάζ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Πρόκειται για μία απολαυστική συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγη για λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα γάλακτος.
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη.
- 50 ml φυτικό λάδι.
- 350 ml γάλα.
- 80 γραμμάρια αλεύρι.
- 20 γραμμάρια κακάο.
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
- 50 γρ ζάχαρη άχνη.
- 200 γραμμάρια ζάχαρη.
- 50 γραμμάρια κακάο.
- 350 ml γάλα.
- 10 g άγαρ άγαρ.
- 300 ml ζεστό νερό + 30 γρ άμυλο καλαμποκιού.
- 150 γραμμάρια βούτυρο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο video που ακολουθεί:
Σοκολατένια «πανδαισία»: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότο και μπανάνα
Ποιος δεν αγαπά τα γλυκά; Αυτή τη φορά, το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε ένα φανταστικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα, μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα.
Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το επιδόρπιο της αμαρτίας: Παγωμένη σοκολατόπιτα με μπισκότα όρεο σε 15΄ – Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου
Υλικά
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
- 2 συσκευασίες σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής κρέμας βανίλιας τριμμένα στο μούλτι σε πούδρα κρατάμε μερικά ολόκληρα για το στόλισμα του γλυκού
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 2 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα για ζαχαροπλαστική
Εκτέλεση
- Σε σταθερό μίξερ στη δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια πηχτή κρέμα, για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, αναμειγνύουμε σε μπολ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί 17 εκ. Απλώνουμε από πάνω τις μπανάνες και επικαλύπτουμε με την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 3 ώρες. Σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό κρύο.
Tips: Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε πάνω από τη βάση μπισκότων μια γενναία δόση πραλίνας φουντουκιού.
Δείτε και αυτά