Γλυκό κατάψυξης με ζαχαρούχο γάλα – Δροσερή και εύκολη συνταγή


    Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό κατάψυξης ή αλλιώς τούρτα παγωτό, με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 8 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπ…


    Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό κατάψυξης ή αλλιώς τούρτα παγωτό, με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 8 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε τούρτα παγωτό, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου.

    Υλικά

    Για το παγωτό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

    • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
    • 250 γρ. φυτική σαντιγί
    • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
    • 2 βανίλιες

    Για την βάση κορμό θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά,

    • 250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
    • 8 κ.σ. Κακάο άγλυκο
    • 1 κουτί ζαχαρούχο
    • Λίγο κονιάκ
    • 1 1/2 πακέτο μπισκότα

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και το γάλα.
    • Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες το παγωτό είναι έτοιμο.
    • Αν θέλουμε προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας κακάο μέσα σε λίγο ζεστό γάλα για παγωτό σοκολάτα.
    • Αυτό ήταν το παγωτό βανίλια είναι έτοιμο.
    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κακάο να ενωθεί και έπειτα το ζαχαρούχο.
    • Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
    • Σπάμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το μείγμα και τοποθετούμε στον πάτο του τσέρκι και το πιέζουμε να πάει παντού.
    • Στο τέλος ρίχνουμε το παγωτό από πάνω, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες και ή τούρτα παγωτό είναι έτοιμη.

    Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά

    Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα τρία υλικά. Είναι δροσερό αλλά και… λαχταριστό, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και γρήγορη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε γλυκό κατάψυξης, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή.

    Υλικά

    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 1 κουτί σαντιγί
    • 1 – 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
    • λίγο γάλα

    συνταγή για γλυκό ψυγείου

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
    • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
    • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
    • Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
    • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά