«Κόλαση» χωρίς να… αμαρτήσετε: Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα


    Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ. Δροσερή απόλαυση για όλα τα γούστα με ακαταμάχητη γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σοκολατένιο όνειρο: Γλυκό ψυγείου με τραγανή μπισκοτένια βάση και σοκολάτα έτοιμο σε 5’Πηγή: icookgreek.com


    Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ. Δροσερή απόλαυση για όλα τα γούστα με ακαταμάχητη γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σοκολατένιο όνειρο: Γλυκό ψυγείου με τραγανή μπισκοτένια βάση και σοκολάτα έτοιμο σε 5′

    Υλικά Συνταγής

    • 250 γρ. φρυγανιές
    • 2 αυγά
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    • 1 βανίλια
    • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
    • 100 γρ. βούτυρο
    • 250 γρ. φυτική σαντιγί
    • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    • φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, για το γαρνίρισμα
    • 2 ποτήρια νερό
    • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • χυμός 1 λεμονιού

    Εκτέλεση

    «Κόλαση» χωρίς να... αμαρτήσετε: Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα

    1. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 6’-7’.
    2. Στρώνετε σε ορθογώνια φόρμα τις μισές φρυγανιές και τις περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
    1. Ανακατεύετε σε μπολ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ρίχνετε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα, το ανακατεύετε και το βάζετε πάνω στη φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε την κρέμα για λίγη ώρα, ανακατεύοντάς τη συνέχεια μέχρι να δέσει.
    2. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί και προσθέτετε την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη.
    3. Στη φόρμα με τις σιροπιασμένες φρυγανιές ρίχνετε τη μισή κρέμα. Συμπληρώνετε άλλη μία στρώση με φρυγανιές σιροπιασμένες και βάζετε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίζετε με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού το σερβίρετε.

    Πηγή: icookgreek.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά