Πίτσα: Το Athensmagazine.gr βρήκε μια λαχταριστή συνταγή για πίτσα με κιμά στο πυρέξ που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Είναι μια εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους.
Παράλληλα σας πρ…
Πίτσα: Το Athensmagazine.gr βρήκε μια λαχταριστή συνταγή για πίτσα με κιμά στο πυρέξ που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Είναι μια εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους.
Παράλληλα σας προτείνουμε να φτιάξετε και άλλη μια πανεύκολη και και πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με μόνο δύο υλικά στο τσακ μπαμ.
- Μπεικον 5 φέτες ψιλοκομμένες
- Κιμάς Μοσχαρίσιος 800 γραμμ.
- Κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- Σάλτσα Ντομάτας 500 γραμμ. με βασιλικό
- Νερό ½ φλιτζάνι
- Ζαχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού
- Ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή
- Αλατι
- Πιπέρι
- Αλευρι 200 γραμμ.
- Γάλα 300 γραμμ. φρέσκο
- Βουτυρο 60 γραμμ. μαλακωμένο
- Αυγα 2 μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- Ντοματίνια 8 κομμένα στη μέση
- Πιπεριά 1 πράσινη ψιλοκομμένη
- Ρεγκάτο 300 γραμμ. τριμμένο
Ζύμη σπιτική, γέμιση με κιμά, μπέικον και σάλτσα ντομάτας. Και από πάνω ζουμερά ντοματίνια και άφθονο ρεγκάτο. Πώς θα μπορούσε στα αλήθεια ένα τέτοιο φαγάκι, τρυφερό και μαμαδίστικο, να μην είναι απλά απολαυστικό;
Συνολικός χρόνος
1 ώρα 50 λεπτά
Πίτσα με κιμά στο πυρέξ: Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά να ροδίσει σε πλασοτέ κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάζουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 30-40’, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις έχουμε μια λεία και ομοιόμορφη ζύμη. Έχουμε υπόψη μας ότι θα είναι αρκετά ρευστή.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και κάτω αντίσταση.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα του κιμά.
- Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το ρεγκάτο.
- Ψήνουμε την πίτσα για 40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10’ προτού σερβίρουμε.