Μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού: Εύκολη και λαχταριστή συνταγή που θυμίζει καλοκαίρι


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Μπισκοτόγλυκο: Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό, το οποίο να σας συντροφεύει γευστικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Τότε, δεν έχετε…



    Μπισκοτόγλυκο: Θέλετε να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό, το οποίο να σας συντροφεύει γευστικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε για τη συγκεκριμένη συνταγή:


    Μπισκοτόγλυκο – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

    Μπισκοτόγλυκο – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

    – Μπισκότα Πτι μπερ
    – Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

    Για την κρέμα
    – Πέντε ποτήρια νερό
    – Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
    – Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
    – Μία βανίλια

    *Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

    Μπισκοτόγλυκο – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

    – Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
    – Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
    – Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
    – Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
    – Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
    – Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
    – Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
    – Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.




    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά