Φτιάξτε πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Εκτός όμως, από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πως θα φτιάξετ…
Φτιάξτε πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Εκτός όμως, από αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ πως θα φτιάξετε χωριάτικο ψωμί.
Υλικά
- 4 φύλλα χειροποίητα φύλλα
- 400 γρ φέτα
- 200 γρ γραβιέρα
- 200 γρ γκούντα
- 200 γρ cheddar
- 5 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- Ελάχιστο αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για τα φύλλα και το ταψί
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι και τα στρώνουμε στο ταψί με τα δύο φύλλα κάτω, τα οποία τα λαδώνουμε.
- Κλείνουμε με τα αλλά 2 φύλλα, τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε, χαράζουμε και ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά χτυπημένα μαζί.
- Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα στους 180° στη τελευταία σχάρα.
Πηγή: cookpad
Λαχταριστή κασεροτυρόπιτα: Πανεύκολη συνταγή
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το απόλυτο σνακ της… καραντίνας! Φτιάξτε κασερο-τυρόπιτα με 7 μόνο υλικά και θα μας θυμηθείτε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, αν θέλετε να φτιάξετε και γλυκό, δείτε εδώ μια συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες.
Υλικά (8 μερίδες)
- 5 φύλλα κρούστας
- 250 γρ. Edam τριμμένο
- 250 γρ. Gouda τριμμένο
- 150 γρ. Φέτα
- Πιπέρι
- 1 αυγό
- Λίγο λάδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200.
- Σε ένα ταψί, κατά προτίμηση 26 cm διάμετρο, βάζουμε λίγο λάδι γύρω γύρω και στην βάση, προσθέτουμε το πρώτο φύλλο το οποίο ακουμπά στην βάση και αφήνουμε στα πλαϊνά ότι περισσεύει
- Βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το επόμενο κάθετα σε αυτό με τον ίδιο τρόπο έτσι ώστε να εξέχει ότι περισσεύει. Το ίδιο κάνουμε και με το τρίτο φύλλο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο edam, το τριμμένο gouda και σπάμε με τα χέρια μας σε κομμάτια την φέτα.
- Ρίχνουμε το αυγό, το πιπέρι και ανακατεύουμε
- Μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε το μείγμα μας στα φύλλα και απλώνουμε καλά. Μην σας αγχώνει αν έχει ύψος, τα τυριά θα λιώσουν και θα “πέσει”.
- Προσθέτουμε από πάνω ένα ακόμα φύλλο αυτή την φορά να χωράει όλο μέσα στο ταψί, τσαλακώνοντας το, χωρίς να περισσεύει τίποτα εκτός.
- Λαδώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το επόμενο και τελευταίο φύλλο μας κάθετα μεν, με τον ίδιο τρόπο δε.
- Τέλος φέρνουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν από έξω προς τα μέσα ώστε να καλύψουν την επιφάνεια και να κλείσουν την πίτα μας γύρω γύρω.
- Βάζουμε στο φούντο μέχρι να πάρει χρώμα και για περίπου 25 με 30 λεπτά. Καλή σας όρεξη.
Πηγή: cookpad.com
Δείτε και αυτά