Κοτόπουλο στο ταψί με ντομάτες, πιπεριές και πλιγούρι – Το μυστικό κρύβεται σε μία κουταλιά από αυτό το υλικό


    Κοτόπουλο με ντομάτα, πιπεριές και πλιγούρι στον φούρνο; Μύρισε φθινόπωρο με αυτό το πιάτο και τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε αυτή την εποχή δεν έχετε από το να φτιάξετε αυτή την απολαυστική συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό και ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει.ΔιαδικασίαΤο κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στο φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνο…


    Κοτόπουλο με ντομάτα, πιπεριές και πλιγούρι στον φούρνο; Μύρισε φθινόπωρο με αυτό το πιάτο και τώρα που μπήκαμε για τα καλά σε αυτή την εποχή δεν έχετε από το να φτιάξετε αυτή την απολαυστική συνταγή. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό και ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει.

    • 1 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
    • 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
    • 1 κ.σ. ζάχαρη
    • 6 φλ. νερό
    • 2 φλ. πλιγούρι
    • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • Αλάτι και πιπέρι

    Κοτόπουλο στο ταψί με ντομάτες, πιπεριές και πλιγούρι - Το μυστικό κρύβεται σε μία κουταλιά από αυτό το υλικό

    Διαδικασία

    • Σε καuτό νερό βουτάμε τις ντομάτες για 20-25 δεύτερα και αμέσως τις μεταφέρουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
    • Ξεπλένουμε με κρύο νερό το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει κρούστα, για περίπου 15 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά στη φωτιά.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το πλιγούρι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με το ζουμί και το σοταρισμένο πλιγούρι τα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μια πετσέτα πάνω από το ταψί για να μη στεγνώσει.

    Λουκουμάκι κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο

    Το κλασικό κι αγαπημένο κοτόπουλο στο φούρνο παίρνει διαφορετική γεύση όταν το ψήνουμε πάνω σε φέτες ψωμιού και το αρωματίζουμε με κρέμα γάλακτος, μουστάρδα και λεμόνι. Συνοδεύεται άψογα με πατάτες, ρύζι ή μια δροσερή σαλάτα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου με µυρωδικά και σάλτσα από λεμόνι.

    • 4 παχιές φέτες χωριάτικο ψωμί
    • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό
    • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
    • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
    • μερικά κλωνάρια δεντρολίβανο
    • 1 κεφάλι σκόρδο
    • χυμό από ½ λεμόνι + ξύσμα από 1
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Για τη σαλάτα και το dressing

    • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
    • ½ κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
    • 100 γρ. πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

    Λουκουμάκι κοτόπουλο με χωριάτικο ψωμί, μουστάρδα και δεντρολίβανο

    Βήμα 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ψήνουμε ελαφρώς τις 4 φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.

    Βήμα 2

    Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε το κοτόπουλο. Το τοποθετούμε πάνω από τις φέτες του ψωμιού. Στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, τον χυμό από μισό λεμόνι και όλο το ξύσμα. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το ψωμί με το μείγμα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το κεφάλι σκόρδου και το ολόκληρο λεμόνι κομμένα στη μέση. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να ψηθεί καλά.

    Βήμα 3

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με μια μυρωδάτη φέτα ψωμιού που έχει απορροφήσει τα υγρά του ταψιού.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά