Ζύμη κρέπας σαν αυτή που παραγγέλνεις – Αυτή είναι η μυστική συνταγή…


    Θέλετε να κάνετε κρέπες στο σπίτι, αλλά καταλήγουν να είναι μια αποτυχίας; Εκτός του ότι δεν είναι καθόλου τραγανές, μετά από λίγα λεπτά πανιάζουν και δεν θυμίζουν σε τίποτε τις κρέπες που παίρνουμε α…


    Θέλετε να κάνετε κρέπες στο σπίτι, αλλά καταλήγουν να είναι μια αποτυχίας; Εκτός του ότι δεν είναι καθόλου τραγανές, μετά από λίγα λεπτά πανιάζουν και δεν θυμίζουν σε τίποτε τις κρέπες που παίρνουμε από μία κρεπερί.

    Έπρεπε να βρω το μυστικό συστατικό… και το βρήκα. Το μυστικό είναι το κορν φλάουρ. Ναι, καλά διαβάζετε. Δείτε την παρακάτω συνταγή για κρέπες, έτσι όπως τη φτιάχνω εγώ. Πετυχημένα και δοκιμασμένα, εκτός αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε αυτή με το ζαχαρούχο γάλα.

    Υλικά:

    • 1 αυγό
    • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
    • 2-3 κουταλιές σπορέλαιο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • Μία πρέζα αλάτι
    • 1 βανίλια
    • 1,5 ποτήρι του κρασιού γάλα
    • 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
    • Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό

    Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με νουτέλα και μπισκότα -Έτοιμο σε 15 λεπτά

    Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο κορμό ψυγείου με νουτέλα και μπισκότα μιράντα, έτοιμο σε 15′ χωρίς ψήσιμο. Αν ψάχνετε κάτι πιο καλοκαιρινό δείτε αυτή εδώ την συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και αφράτη κρέμα.

    Υλικά συνταγής:

    • 2 πακέτα [500 γρ.] μπισκότα Μιράντα
    • 2 φλ. τσαγιού γάλα
    • 250 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • 3 κ.σ. κακάο
    • 2 κ.σ. λικέρ kahlua
    • 100 γρ. Nutella
    • 1 φάκελο garni
    • Νουτέλα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

    Εκτέλεση συνταγής:

    • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
    • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλιτζάνι γάλα, το κακάο και το βούτυρο.
    • Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα μπισκότα και ρίχνουμε και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να ενωθούν όλα τα υλικά.
    • Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολας στον πάγκο εργασίας μας ή σε ένα πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα και σχηματίζουμε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 25×35 εκ. περίπου. Στρώνουμε τη nutella σε όλη την επιφάνεια.
    • Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τη nutella.
    • Με τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το γλυκό σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Σερβίρουμε κόβοντας τον κορμό σε φέτες. Προαιρετικά αλείψτε το και εξωτερικά με Νουτέλα ή πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά