Πανεύκολα τυροπιτάκια με 2 τυριά και ψωμί του τόστ έτοιμα σε 10′


    Αγαπάμε τις πίτες όσο κανένα άλλο ελληνικό, παραδοσιακό πιάτο. Τα τυροπιτάκια όμως έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τα περίφημα μυκονιάτικα ραφιόλι…


    Αγαπάμε τις πίτες όσο κανένα άλλο ελληνικό, παραδοσιακό πιάτο. Τα τυροπιτάκια όμως έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τα περίφημα μυκονιάτικα ραφιόλια.

    Είναι μικρά, λαχταριστά, φουρνιστά, τραγανά απ΄ έξω και αφράτα από μέσα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

    Γίνονται όμως εύκολα; Όχι πάντα! Ψάχνοντας λοιπόν για την τέλεια ιδέα, που να γίνεται εύκολα και γρήγορα και κυρίως με λίγα και απλά υλικά, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη συνταγή!

    Τυροπιτάκια με ψωμί του τοστ! Χωρίς φύλλο, χωρίς κόπο! Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

    Πανεύκολα τυροπιτάκια με 2 τυριά και ψωμί του τόστο έτοιμα σε 10'

    Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να τα φτιάχνεις:

    • 12 φέτες ψωμί του τοστ
    • 1 φλ. φέτα κατσικίσια
    • 1 φλ. ανθότυρο
    • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 κρόκος αυγού
    • λίγο νερό
    • Πάρτε ένα φλιτζάνι τσαγιού και βάλτε το στη μέση κάθε φέτας ψωμιού του τοστ. Φτιάξτε στρογγυλά ψωμάκια.
    • Περάστε όλα τα ψωμάκια μια-δυο φορές με τον πλάστη για να γίνουν πιο λεπτά.
    • Βάλτε στο κέντρο μιας φέτας ψωμιού λίγη φέτα, λίγο ανθότυρο και λίγο άνηθο και σκεπάστε με μια άλλη φέτα ψωμιού. Με βρεγμένα δάχτυλα περάστε περιμετρικά το ψωμί και πιέστε πρώτα με τα δάχτυλά σας και μετά με ένα πιρούνι για να ενωθούν τα δύο ψωμάκια. Κάντε το ίδιο με όλα τα τυροπιτάκια.
    • Με ένα πινέλο αλείψτε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο αυγού. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με σουσάμι. Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα τυροπιτάκια.
    • Βγάλτε από τον φούρνο και απολαύστε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά