Ψάχνεις μια κορυφαία συνταγή για πρωινό που να σε “κρατάει” μέχρι το μεσημέρι; Φάει Καγιανά από τον Γιώργο Τσούλη!Είναι πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή και μπορείς να την δίνεις και στα παιδιά σου! Και…
Ψάχνεις μια κορυφαία συνταγή για πρωινό που να σε “κρατάει” μέχρι το μεσημέρι; Φάει Καγιανά από τον Γιώργο Τσούλη!
Είναι πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή και μπορείς να την δίνεις και στα παιδιά σου!
ΥΛΙΚΑ
- 5 μέτρια αυγά
- 6 ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπέρια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- ¼ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα:
- Θρυμματισμένη φέτα
- Ρίγανη
- Φρυγανισμένο ψωμί
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες. Κρατάμε 2 στην άκρη και πολτοποιούμε τις υπόλοιπες 4 στο multi. Αδειάζουμε το μείγμα ντομάτας σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια πλένουμε, καθαρίζουμε, ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και τις μεταφέρουμε στο multi μαζί με τις 2 ντομάτες που κρατήσαμε. Πολτοποιούμε τις ντομάτες με τις πιπεριές και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ.
- Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις ντομάτες και τις πιπεριές, το κύμινο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
- Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
Και μετά καπάκι φάε αυτό το συγκλονιστικό γλυκό ψυγείου εποχής με βάφλες και κεράσια!
Ρίξε μαγειρική σόδα στα αυγά για να βράσουν πιο γρήγορα – Τρελό κόλπο
Νευριάζεις και εσύ όταν δεν μπορείς με την ησυχία σου να απολαύσεις το αγαπημένο σου γεύμα; Ρίξε μαγειρική σόδα στα αυγά για να βράσουν και να “ξεφλουδίσουν” πιο γρήγορα και δες την αλλαγή στην καθημερινότητά σου! Σου βρήκαμε τρελό κόλπο που θα εντυπωσιάσει όλη την οικογένεια.
Τα αυγά είναι ένα από τα υγιεινά και θρεπτικά σνακ, που φτιάχνονται γρήγορα και μπορούν να μας χορτάσουν, αλλά και να μας προσφέρουν ενέργεια. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές δεν μπορείς να βγάλεις το τσόφλι με τίποτα και βαριέσαι να μπεις στον κόπο να το φας.
Το ξεφλούδισμα, όταν πρόκειται για βραστό αυγό αποτελεί μεγάλο μπελά για όλους, και ειδικά αν είναι και άσπρο το αυγό καθώς, το τσόφλι σπάει σε μικρά κομματάκια και καταντά την διαδικασία κουραστική.
Το κόλπο που κάνει τα αυγά να ξεφλουδίσουν και να βράσουν πιο γρήγορα – Μόνο με μαγειρική σόδα
Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν μετά το τρικ, που μοιράζεται η εκπομπή «Morning Break», για γρήγορα ξεφλούδισμα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το τρικ, για να βγει το τσόφλι, απλά βάζουμε μαγειρική σόδα στο νερό, που το βράζουμε.
Σύμφωνα με την εκπομπή, τα φρέσκα αυγά είναι πιο όξινα, χαρακτηριστικό που τα καθιστά δύσκολα στο ξεφλούδισμα, επειδή το ασπράδι είναι πιο κοντά στο κέλυφος. Η σόδα, λοιπόν, κάνει το pH του αυγού πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζεται πιο γρήγορα.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Ζουμερά μοσχαρίσια γεμιστά μπιφτέκια από τον Γιώργο Τσούλη – Με πατάτες βουτηγμένες στην μουστάρδα
Τα απόλυτα σπιτικά burger με λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι από τον Γιώργο Τσούλη
Δείτε και αυτά